Starity

Sima lábak nyárra

2023. június 26. 17:05   |   

A strandszezon és a rövid szoknyák évszakában minden nő hosszan tartó sima lábakat szeretne. Nem volt ez mindig így. Még nagyanyáink idejében sem volt divat a nők körében a szőrtelenítés. Igaz, a szoknyák sem értek bokánál feljebb. Ma azonban már elképzelhetetlen, hogy ne szuper sima lábakkal lépjünk ki az utcára egy szexi miniben! Milyen módszerekkel érhetjük el a legtökéletesebb és legtartósabb simaságot?

hirdetés
Sima lábak nyárra

Lássuk, milyen epilálási módszerek és eszközök közül választhatunk:

Borotva

A legegyszerűbb, leggyorsabb és a legolcsóbb szőrtelenítési módszer a borotválás. Eredménye azonban csak átmeneti, mivel a szőrszálak gyorsan visszanőnek. Ahhoz, hogy mindig tökéletesen sima lábaid legyenek, egy-két naponta célszerű megismételned. A gyakori borotválástól azonban a szőrszálak megerősödnek. Borotválkozás előtt érdemes a láb bőrét felpuhítani és az irritáció elkerülése érdekében borotvahabot vagy borotvakrémet használni. Az életlen borotva vagy nem megfelelő higiéniai körülmények között végzett borotválkozás bőrirritációt és szőrtüszőgyulladást okozhat.

Szőrtelenítő krémek

Szintén gyors és egyszerű módszer, amit viszonylag kevés pénzből megúszhatsz. Ezek a krémek kémiai anyagokat tartalmaznak, amelyek lebontják a szőrszálakat a bőr felszínén. A krémet csak fel kell vinni a bőrre, mint egy testápolót, majd a megadott időtartam után leöblíteni. Voila, szőr volt, nincs! Csakhogy ez sem hoz kimondottan tartós eredményt, mivel a szőrszálakat csak a bőr felszínén távolítja el. Hatása általában néhány napig tart. Ráadásul a sok kémiai anyag az egészséged szempontjából sem kedvező, az érzékenyebb bőrűeknél akár azonnali allergiás reakciót vagy bőrirritációt okozhat.

 Gyantázás

Az epiláláshoz használt gyantát szőrtelenítő viaszként is emlegetik. Kétféle típusa van, az egyiket melegen, a másikat pedig hidegen kell alkalmazni. A típusának megfelelő hőmérsékletű gyantát egyszerűen fel kell vinni a bőrre, majd gyors mozdulattal eltávolítani. Ez hosszabb ideig tartó eredményt nyújt, mivel a gyanta a szőrszálakat gyökérrel együtt távolítja el. Akár négy hétig tartó simaságot biztosít. Hátránya, hogy nem teljesen fájdalommentes, és ha meleg gyantát választasz, a használata megfelelő körültekintést igényel.

Cukorpaszta

Ez egy természetes és gyengédebb alternatívája a gyantázásnak. A cukorpaszta nem mai találmány, már az ókori egyiptomi nők is használták, a keleti országokban még ma is a leggyakrabban alkalmazott szőrtelenítési módszer természetes volta miatt. A cukorpaszta cukor, citromlé és víz megfelelő sűrűségű elegye. Ezt a masszát kell felvinni a bőrre, majd gyors mozdulattal eltávolítani. Hasonlóan a hagyományos gyantához, hosszan tartó simaságot biztosít, viszont kevésbé fájdalmas.

Epilátor

Nem éppen fájdalommentes, de annál hatékonyabb eszköz a szőrszálak eltávolítására. Az epilátor egy elektromos készülék, amely kis fogakkal rendelkező henger segítségével gyökerestől távolítja el a szőrszálakat. Ez akár hetekig tartó simaságot eredményezhet. Szerencsére nincs szükség hozzá szakemberre, és segítségével otthon bármikor simává varázsolhatod vele a lábaidat. Figyelni kell azonban arra, hogy az epilátort csak száraz bőrön szabad használni, ezért semmilyen krémet vagy testápolót ne kenj magadra előtte, és lehetőleg még zuhanyzás előtt végezd el a szőrtelenítést.

Egyéb szőrtelenítési módszerek

Vannak más lehetőségek is, amelyek tartós vagy akár végleges megoldást jelenthetnek a szőrszálak eltávolítására. Ilyen az elektrolízis, a lézeres szőrtelenítés és az úgynevezett villanófényes (IPL) módszer. Mindhárom eljárás drága és hosszadalmas, és csak szakember végezheti. Bár többnyire biztonságosak, mégis rejtenek némi kockázatot, ezért mielőtt ezen módszerek egyike mellett döntenél, kérd ki bőrgyógyászod tanácsát.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek