Starity

Bőrcsizmák: a téli kollekció alapdarabjai

2023. augusztus 06. 13:01   |   

A friss hűs szellők, a fák lehulló levelei és a reggelek harmatos köde mind-mind a tél közeledtének jelét hordozzák magukban. Ahogy a nappalok egyre rövidebbek és a hőmérséklet egyre csökken, elérkezik az ideje előkészíteni a téli gardróbunkat. A jól megválasztott darabok nemcsak melegen tartják lábainkat, de a stílusos megjelenést is biztosítanak. A bőrcsizmák ebben az évszakban kiemelt szerephez jutnak, a téli kollekciónk legfontosabb elemei. Olvass tovább, és ismerd meg, hogyan választhatod ki a tökéletes bőrcsizmát, amely nemcsak kényelmes, de divatos is!

hirdetés
Bőrcsizmák: a téli kollekció alapdarabjai

A téli cipő kollekciónk összeállításakor a stílus mellett a praktikus megfontolások is előtérbe kerülnek. Míg a nyári lábbeliknél főként a kényelem és a hosszú napok elviselése a lényeg, addig a téli csizmák és bokacsizmák esetében már a meleg bélés, vízállóság, és tartósság is fontos szempontokká válnak.

Téli csizma vásárlásakor kiemelten fontos, hogy alaposan mérlegeljünk, mivel egy bőr női csizma lényegesen nagyobb kiadást jelent, mint a nyári lábbelik. A megfelelő választás nemcsak stílust, de hosszú távú megelégedettséget is garantál.

Amennyiben tartós lábbelire vágyunk, egy bőrcsizma vásárlása lesz a legjobb döntés. Mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni, cserébe viszont olyan időtálló darabot kapunk, amely több éven keresztül is hűségesen szolgál minket, ellentétben egy silány minőségű műbőr csizmával, amely meglepően drága lehet annak ellenére, hogy általában csupán egy szezonig tart ki.

Az elegancia találkozása a kényelemmel

A bőrcsizmák nem csupán lenyűgözőek és trendik, hanem a téli időszakban a legmegfelelőbben védik a lábat. Puha bélésük és vastag talpuk tökéletes izolációt nyújt a hideg ellen, miközben az esztétikai élmény sem marad el. A puha bőr alapanyagok tulajdonsága, hogy formálódnak és a lábunkhoz igazodnak. Míg egy cipő esetén az a fontos, hogy lábfejünkhöz igazodjon a lábbeli, a hosszú szárú csizmáknál a csizma szára is alakul, szükség esetén bővül.

A csizma fazonjának kiválasztása

A megfelelő anyag kiválasztásán túl kulcsfontosságú, hogy a csizma vagy bokacsizma fazonját saját stílusunkhoz és alkatunkhoz igazítsuk. Más esetben esetlenül fogjuk érezni magunkat és valószínűleg esetlenül is fogunk kinézni.

Vedd figyelembe a testmagasságod!

Alacsonyabb hölgyek számára, - akiket rövidebb lábbal áldott meg a sors - ideális választás lehet a bokacsizma, vagy egy térd alá érő csizma. Optikailag előnyösebb, még ha sokan combcsizmákról is álmodnak.

Ha szerencsés vagy és hosszú combjaid, illetve lábaid vannak, akkor a választás kevésbé bonyolult. Választhatsz hosszú szárú, vagy combközépig érő fazont, mindegyik remekül fog állni, de érdemesebb a kisebb sarokkal készült csizmákat, vagy a laposakat választani.

Vékony lábszár vs. vastag lábszár

Könnyebb helyzetben vagy, ha vékony lábszárral rendelkezel, a kisebb baj ugyanis, ha nem simul tökéletesen a csizma. Nadrággal hordva pedig a nadrágot betűrve még kevésbé látszik az eltérés. Alternatív megoldás lehet, ha elasztikus szárú csizmát választasz, vagy XS szárjelölésű csizmát keresel, mely kifejezetten a vékony lábúak részére készül.

Nem ilyen egyszerű a feladat, ha nem megy fel a cipzár. Ha pici az eltérés, akkor használhatsz bőrtágító spray-t, de vastag vádlira is létezik speciális szárral készült csizma, melyet az XL megnevezés jelöl. A legjobb megoldás egy ¾-es csizma, melynek a szárán akár még “rogyasztani” is tudsz, vagy egy hosszú szárú bokacsizma.

A chix.hu ajánlata

Fedezd fel a legújabb csizmák és bokacsizmák kínálatát a Chix.hu Női Cipő Webáruházban. Nagy választék és a legkülönfélébb stílusok és márkák várnak. Vásárolj otthonod kényelméből gyorsan és kényelmesen és viseld a kiválasztott csizmát akár már másnap!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

divat cipő csizma
hirdetés

Ajánlott cikkek