Starity

Hogyan szüntethető meg a hónaljtájéki túlzott izzadás?

2023. augusztus 09. 13:01   |   

A verejtékezés a szervezetünk egyik legfontosabb méregtelenítési folyamata, ugyanakkor sokak számára igencsak zavaró, pláne ha erősebb az átlagosnál.

hirdetés
Hogyan szüntethető meg a hónaljtájéki túlzott izzadás?

Az izzadságmirigyek jelentős része a hónaljban található, így ez a testtáj szokott a legintenzívebben verejtékezni. A legtöbben viszont szívesen megszabadulnának tőle, de vajon milyen lehetőségek vannak erre?

A leghatékonyabb módszer, a hónalj botox

A botox a köztudatban ránctalanító hatóanyagként kering, ám vannak egyéb előnyös hatásai is, például blokkolja azoknak a neurotranszmittereknek a működését, amik a hónaljban lévő izzadságmirigyek szabályozásáért felelősek. 

Emiatt szerepel az eljárás a Helia-D Kozmetikai Szalon orvosesztétikai beavatkozásai között is. A kezelést követően a bőrbe juttatott botox megállítja az izzadást a hónaljban, viszont a többi méregtelenítő folyamatra nincs hatással, így nem okoz károkat a szervezet működésében. 

Az eljárás maga gyors és fájdalommentes, a bőrgyógyász szakorvos helyi érzéstelenítést alkalmaz a megtisztított és fertőtlenített bőrfelületen, ezután egy vékony injekciós tűvel befecskendezi a botoxot az előzőleg kijelölt pontokon. Mindez nem tart tovább szűk fél óránál. 

Néhány nap elteltével az izzadás látványosan csökkenni kezd, 1-2 hét múlva pedig teljesen megszűnik. Azt azonban érdemes tudni, hogy a hatás nem végleges, tehát évente 1-2 alkalommal célszerű megismételni a beavatkozást, ha tartós eredményre vágyunk. 

Hatásosabb ez a módszer, mint a dezodorok, ecsetelők, hintőporok és egyéb hasonló megoldások?

Mindenképpen hatásosabb, ugyanis ahogy említettük, a hónalj botox megállítja a verejték keletkezését. Ezzel szemben az izzadásgátlók csak eltömítik a bőr pórusait, ami miatt a verejték nem tud szabadon távozni, ezért gyulladás alakulhat ki az adott területen. A dezodorok szerepe pedig csupán annyi, hogy elnyomják az izzadságszagot, ezért ezek egyáltalán nem gátolják meg a verejtékezést.

Ha valaki például nem izzad annyira erősen, csak a testszag zavarja, akkor ennyi is elegendő lehet, de ezek a módszerek nem tudják jelentős mértékben megakadályozni az izzadást. 

Ha tehát eddig az összes “csodaszer” csődöt mondott, amit csak kipróbáltunk, akkor érdemes egy esélyt adni a botoxnak, valószínűleg nagyon elégedettek leszünk az eredménnyel!

Az izzadás valójában hasznos!

A verejtékezés bár kellemetlen, de a méregtelenítés fontos részét képezi, így semmiképp sem szabad ellenségként tekinteni rá. Való igaz, hogy nagyon kellemetlen, amikor foltot hagy a ruhán és jelentkezik a tipikus “izzadságszag” – pláne a hölgyek azok, akiket igazán zavar. 

A túlzott izzadás viszont semmiképp sem tekinthető normálisnak, olyan betegségek tünete lehet, mint diabétesz, pajzsmirigy-alulműködés, hormonális rendellenesség, de fokozott stressz vagy szorongás is állhat a háttérben.

Ezért ne csak tüneti kezelést alkalmazzunk, hanem feltétlenül járjunk utána a kiváltó oknak is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek