Starity

Így rendelhetünk konténert a 8. kerületben

2023. augusztus 09. 13:01   |   

A környezetünk tisztaságának és rendezettségének megőrzése mindig kiemelt fontosságú, igaz ez a 8. kerületben is, ahol felújítási, építési, bontási és lomtalanítási munkálatok zajlanak folyamatosan. A hulladék gyors és hatékony elszállításához a konténerrendelés a legjobb megoldás.

hirdetés
Így rendelhetünk konténert a 8. kerületben

Milyen hulladékok szállíthatók konténerben?

A konténerrendelés sokféle hulladék kezelésére alkalmas. Az építési folyamat során keletkező anyagok, mint a gitt, törmelék, vakolat, kő, falmaradványok, gipszkarton, áthidaló elemek, vízvezetékcsövek, álmennyezetek, szigetelés, csempe, burkolat, keretezés és kötőelemek könnyedén elhelyezhetők a konténerekben. Ugyancsak ezekbe a tárolókba kerülhetnek a lomtalanításkor feleslegessé vált tárgyak, például könyvek, elektromos cikkek, ruhák, bútorok, műholdvevő készülékek, ruhaszárítók, kerékpárok, szánkók és sok más tárgy.

Azonban ez még nem jelenti azt, hogy a konténerekbe bármit bele lehet pakolni. Vannak bizonyos anyagok, tárgyak, amelyek önmagukban veszélyes hulladéknak minősülnek, vagy azt tartalmaznak, ezeket pedig nem lehet ilyen módon elszállítani, speciálisabb megoldásra van szükség. Aggódni nem kell, ebben is tudnak segíteni a szállítással foglalkozó cégek.

Mit nem szabad a konténerbe rakni?

Melyek azok a veszélyes anyagok, amelyek nem helyezhetők konténerbe? A veszélyes hulladékok közé tartoznak például a személygépkocsi- és tehergépkocsi-abroncsok, festékek, tinták, vegyi anyagok, növényvédő szerek, olaj, olajos textíliák és rongyok, eternitcsövek, azbeszt, azbesztpala és higanytartalmú hulladékok. Amennyiben ilyen veszélyes anyagokat tartalmaz a hulladék, különös figyelmet kell fordítani az elszállítására.

Ezt feltétlenül jelezzük a rendelés folyamata során a telefonos ügyintézőnek, hogy veszélyes anyag kezelésére, szállítására is szükségünk van, valamint azt hogyan tudjuk és kell elkülöníteni a többitől.

Hogyan rendelhetünk egyszerűen konténert a 8. kerületben?

Először is, érdemes olyan szállító céget választani, amely rendelkezik érvényes behajtási engedéllyel ebbe a kerületbe. A legtöbb konténerszállító vállalkozás egész Budapest területén aktívan végzi ezt a munkálatot, így a 8. kerületben is tudnak segíteni. Ha nem tudjuk a konténert az udvaron vagy az építkezésen elhelyezni, és csak közterületen lehet lerakni, akkor közterület-használati engedélyt kell beszerezni. Ez egyszerű folyamat, amelyet az illetékes önkormányzatnál gyorsan elintézhetünk. Fontos, hogy ezt minden esetben a megrendelőnek kell gondoskodni róla!

Ezután következik a konténerrendelés. Elég megadni a kívánt konténer méretét, a hulladék összetételét, a szállítás helyét és időpontját, és a szállítók hamarosan megérkeznek a megadott helyre. A tároló méreténél érdemes egy-két köbméterrel nagyobbat választani. A szemét típusáról, hogy mi található benne, mindig adjunk részletes leírást, hogy elkerüljük a kellemetlenségeket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek