Starity

Megjelent Millie Bobby Brown első könyve

2023. szeptember 12. 08:08   |   Szerző: SzilviD

Kiadták Millie Bobby Brown Nineteen Steps című könyvét. Az első kritikák szerint nagyon megosztóra sikerült, vagy imádják, vagy utálják a művet.

hirdetés

Millie Bobby Brown kiadta első regényét. Az első reakciók vegyesek voltak, egyesek dicsérték a 19 éves lányt, mások azonban kritikusabb álláspontot képviseltek, mondván, hogy az egyetlen ok, amiért megjelenhetett a könyv, hogy híres. 

A Nineteen Steps egy történelmi regény, amely a második világháború idején Londonban játszódik, Nellie Morrisról szól, egy 18 éves lányról, aki a háború alatt nőtt fel. A regény azokból a történetekből merít ihletet, amelyeket Brown nagymamája, Ruth mesélt neki. Ruth túlélte az 1943-as Bethnal Green-incidenst (a bombázások során óvóhelyként szolgáló metró állomáson kitört a pánik, a tömegben többen, leginkább nők és gyerekek, megfulladtak vagy agyontaposták őket), amelynek 173 halálos áldozata és tucatnyi sérültje volt. A BBC szerint megdöbbentő módon ez volt a legnagyobb polgári áldozatokat követelő katasztrófa a második világháború során az Egyesült Királyságban. Brown azt mondta, hogy "megtiszteltetés" számára, hogy életben tarthatta nagymamája történetét.

A Nineteen Steps jelenleg még csak angol nyelven olvasható.

via Mirror

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek