Starity

A bőrápolási rutinról

2023. szeptember 18. 18:06   |   

Manapság bőrápolási fórumokon, cikkekben nagyon sokat olvashatod a rutin kifejezést. Mit is jelent ez?

hirdetés
A bőrápolási rutinról

Tulajdonképpen azt a folyamatot takarja, amit a reggeli és az esti fürdőszobában töltött időben kifejezetten bőröd tisztítására, ápolására fordítasz. Leggyakrabban az arcápolási rutin kerül terítékre, de ugyanígy említhetjük a nyak és a dekoltázs ápolását vagy akár a testápolás folyamatát azaz rutinját is.

Milyen is a jó rutin?

Mindenképpen személyre szabott. Korodnak, életstílusodnak, bőrtípusodnak, bőrproblémádnak, speciális igényeidnek megfelelően kialakított bőrápolás teszi csak lehetővé, hogy egészséges, hosszan fiatalos bőröd legyen.

Ha még nincs meg a saját bőrápolási rutinod, akkor jöjjön néhány hasznos tanács és javaslat, amiket be tudsz építeni a mindennapjaidba. Ha ezek szokássá válnak, akkor szinte már oda sem kell figyelni, mert “rutinból” fog jönni, mikor mit és hogyan érdemes csinálj a fürdőszobában.

Az igazán feketeöves arcápoló bajnokon bizony az ázsiai nők. Napi rutinjuk akár 10 lépésből is állhat, és akár egy órát is igénybe vehet. Persze-persze, tudjuk, hogy erre a te rohanó mindennapjaidban egyszerűen nem jut idő. Ezt megértjük. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy egy alaprutint, mely bőrtípusodnak megfelel, igenis minden nap iktass be reggeli készülődésedbe és az estédbe is. Ennyi énidőt nagyon is megérdemelsz, és bőröd is meg fogja hálálni a gondoskodást.

Miből áll az alap arcbőr ápolási rutin? Tisztításból és ápolásból. Azaz reggel használj:

  • Egy klassz habzó gélt, mely eltávolítja bőrödről az éjszaka összegyűlt többlet faggyút, frissít, de biztosan nem szárít.

  • A hidratáld úgy bőrödet, hogy közben az anti aging hatásról és a fényvédelemről is gondoskodsz, hiszen az egészséges bőr egyik legnagyobb ellensége a nap és az általa okozott szárazság, ráncok, pigmentfoltok.

Az esti rutinodnak mindenképpen része kell legyen:

Ha picit több időd van, vagy szeretnéd komolyabban venni az arcápolást, akkor a következőkkel egészítheted ki a rutinodat.

Tonizálj, hogy biztosan eltávolítsd az arctisztítók nyomait is. Egy jól megválasztott tonik felfrissíti bőrödet és helyreállítja annak természetes pH-értékét. Az így előkészített tiszta bőr sokkal hatékonyabban szívja magába a bőrápolószereket, egészséges védőrétege pedig ellenállóbb lesz a környezet károsító hatásai ellen is.

Hámlassz! Heti egyszer használj hámlasztó terméket, hogy támogasd a bőröd egyébként természetesen is zajló folyamatát. A bőröd ugyanis természetes megújulása során is elhalt hámsejtek millióitól szabadul meg. A napsugarak, a bőr öregedése, túltott bőrszárazság vagy éppen szírosodás, de akár genetikai hajlam miatt ez a természetes hámlasztó funkció lelassulhat, ilyenkor jól jön a segítség. A hámlasztók segítik a természetes bőrregenerálódást, visszaállítják annak természetes egyensúlyát. (https://www.dermo.hu/arc/arcradir)

Használj szérumot!

Biztosan észrevetted, hogy míg néhány éve még csak a legnagyobb kozmetikai márkák kínáltak szérumot, addig manapság már szinte nincs is olyan magára valamit adó bőrápolási márka, aminek a kínálatában ne szerepelne ez a terméktípus.  A szérumok lényege, hogy olyan olaj- vagy vízalapú koncentrátumok, folyadékok, amelyek magas hatóanyag tartalmukkal hatékonyan és gyorsan felszívódnak a bőrbe, ettől pedig sokkal eredményesebb ápolást tesznek lehetővé, sőt sokszor kifejezetten célzottan, specifikusan adnak megoldást bőrproblémádra.

A megfelelő termékek kiválasztására mindig szánj időt, tesztelj, próbálgass, meg fogod találni a megfelelőt. Törekedj tiszta, lehetőleg természetes, de mindenképpen megbízható gyártótól származó termékek használatára.

És ne feledd! A helyes bőrápolási rutin kialakítása mellett nagyon figyelj oda a megfelelő mennyiségű és minőségű alvásra, és a folyadékbevitelre is!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek