Starity

Olivia Rodrigot lopással vádolják

2023. szeptember 22. 14:02   |   Szerző: SzilviD

Az all-american bitch, Olivia Rodrigo egyik új dala elképesztő hasonlóságot mutat Miley Cyrus Start All Over című dalával.

hirdetés

Olivia Rodrigo új albuma, a GUTS megjelenését követően klipek kezdtek terjedni a neten, amelyek a kezdő száma, az all-american bitch refrénjét hasonlították össze Miley Cyrus Start All Over című dalával. Rodrigoval a múltban már előfordult, hogy másoktól vett dalrészleteket, ami miatt két legnagyobb kislemezén milliós jogdíjakat veszített.

Az all-american bitchben Rodrigo a modern nőkre támasztott lehetetlen mércét veszi célba. De a refrén sok rajongót döbbentett le, aminek a dallam kiköpött mása, Cyrus 2007-es dalának, még néhány szót is hasonló ritmusban énekelnek el. 

Rodrigo múltbeli problémái is ugyanígy kezdődtek, amikor a rajongók más előadók slágereivel készített mashupokat posztoltak. A SOUR című debütáló albumának 2021-es megjelenése után két dalnak visszamenőlegesen írói és produceri kreditet adtak, Rodrigo pedig mindkét kislemez után 50%-os kiadói jogdíjat fizetett. A Deja Vu című dala és Taylor Swift Cruel Summer című dala közötti összehasonlítások miatt Rodrigo lemondott a jogdíjak feléről Swift, Jack Antonoff és Annie Clark javára. Később pedig a Good 4 U és a Paramore Misery Business című dalának mashupja terjedt el. A zenekar tagjai, Hayley Williams és Josh Farro megkapták a dal írói kreditjeit és a jogdíjak 50%-át is.

via Elite Daily

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek