Starity

Megtalálhatták Tupac gyilkosát

2023. október 02. 20:08   |   Szerző: SzilviD

Az amerikai rendőrség vádat emelt egy volt bandavezér ellen Tupac Shakur rapper 1996-os meggyilkolásával kapcsolatban.

hirdetés

Tupac Shakurral 25 évesen négy lövés végzett egy Las Vegas-i autós támadásban még 1996-ban. A rapper halála rengeteg embert megrendített, nemrég pedig kiderült, hogy előrelépés történhetett az ügyében. 

Pénteken a nevadai esküdtszék vádat emelt a 60 éves Duane "Keffe D" Davis ellen egyrendbeli, halálos fegyverrel elkövetett gyilkosság vádjával. A rendőrség szerint a halálos lövöldözést azután tervelte ki, hogy unokaöccse verekedésbe keveredett Shakurral egy kaszinóban. Davist pénteken kora reggel Las Vegas-i otthona közelében tartóztatták le, és napokon belül bíróság elé áll. 

Greg Kading, a Los Angeles-i rendőrség nyugalmazott nyomozója, aki éveken át nyomozott Tupac meggyilkolásának ügyében, az Associated Pressnek elmondta, hogy nem lepte meg Davis letartóztatása.

Az összes többi közvetlen összeesküvő vagy résztvevő halott

- mondta Kading, aki Davist az ügy "utolsó emberének" nevezte.

A vádlottat az ügyész úgy jellemezte, mint a "helyszíni parancsnokot", aki "elrendelte Shakur halálát".

A nyomozást végző rendőrtiszt elmondta, hogy Orlando Anderson, a gyanúsított néhai unokaöccse és Shakur egy kaszinóban veszekedtek, nem sokkal azelőtt, hogy a rappert 1996. szeptember 7-én lelőtték. Néhány nappal később a kórházban halt meg. Megmutatták az újságíróknak a szálloda biztonsági kamerájának felvételét, amelyen Andersont megverik, végül ez vezetett Shakur lelövéséhez, amikor az autójában várakozott a piros lámpánál.

Bár gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy bandával kapcsolatos bűncselekményről van szó, 2018-ig nem történt előrelépés az ügyben. Ekkor Davis saját maga árulta el a médiának, abban a járműben ült, ahonnan a lövések eldördültek.

A seriff hozzátette, hogy

Tupac Shakur családja 27 éve vár az igazságszolgáltatásra. Sokan voltak, akik nem hitték el, hogy Tupac Shakur meggyilkolása fontos volt ennek a rendőrségnek. Azért vagyok itt, hogy elmondjam: ez egyszerűen nem így volt. 

via BBC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek