Starity

Miért imádjuk az alumínium redőnyt?

2023. október 16. 13:01   |   

Az alumínium redőnyrendszerek ára magasabb a műanyag típusoknál, de vajon annyival jobbak is? Nézzük meg, hogy mit tudnak ezek a fém változatok, és mik az előnyeik a műanyag redőnyökhöz képest!

hirdetés
Miért imádjuk az alumínium redőnyt?

A fém nagyon masszív kivitelt tesz lehetővé, bár a jó minőségű műanyag is ellenálló az időjárás viszontagságaival szemben. Az alumínium redőny azonban a viharos széllökéseket is kibírja, ráadásul a jégesővel is könnyebben meg tud birkózni. Arról nem is beszélve, hogy a hangokat is jobban kiszűri, mint műanyag társai.

Ha olyan a környék, ahol magasabb a zajszint, illetve az ablakok ki vannak téve a szélsőséges időjárásnak is, akkor mindenképpen érdemesebb az alumínium konstrukciót választani.

Az alumínium redőnyök kiváló tulajdonságokkal bírnak

A Topredőny által forgalmazott alumínium redőnyök minőségi anyagokból készülnek, és minden fontosabb alkatrészük is alumínium. Ez már eleve egy nagyfokú garancia a tartósságra, amely hosszú távú használatot tesz lehetővé. De nézzük meg, ezenkívül még milyen fantasztikus tulajdonságai vannak!

A profi szakemberek által beszerelt, minőségi anyagokból készült alumínium redőnyök működése is megbízható. Az árnyékoló halk működését a lefutó sínek belső oldalain található szőrkefés vagy gumis csendesítők biztosítják.

A könnyű felhúzást és leengedést a golyóscsapágy garantálja, ami a súrlódás és a kopás mértékét is csökkenti. Ezáltal megnöveli az árnyékoló élettartamát is. Az alumínium redőnyök ellenállnak a rozsdásodásnak. A redőnylécek belsejében környezetbarát hab található, ami kitűnő szigetelő tulajdonságát és a merevségét fokozza.

Az alumínium redőnyök megjelenése

Az alumínium redőnylécek többféle színűek lehetnek, ki tudjuk választani a ház homlokzatához leginkább illő árnyalatot. Természetesen nem baj, ha passzol a stílusához is, és megfelel egyéni ízlésünknek. Ha minden jól megy, hosszú ideig gyönyörködhetünk benne, úgyhogy nem árt alaposan átgondolni, hogy melyiket válasszuk.

A színek nagyon tartósak, sokáig megőrzik élénkségüket, mert ellenállnak a napsugárzásnak és az időjárás viszontagságainak. Az alumínium redőny esztétikus megjelenése nagyon széppé varázsolja az egész házat, igényes külsőt kölcsönöz neki.

Különböző típusok

Az olyan házakon, ahol nem alakítottak ki redőnytokot vagy helyet neki az építkezés vagy az utólagos szigetelés során, a külső tokos változatokat szokták alkalmazni. Ezek az épület homlokzatára vagy a külső falára kerülnek felszerelésre, így jól láthatóak.

Az épület falába kerülnek beépítésre a vakolható külső tokos típusok. Teljesen rejtett marad ebben az esetben a redőnytok, ezért esztétikailag egyáltalán nem zavarja az összképet.

A belső tokos alumínium redőny az ablak vagy az ajtó belső részéhez kerül, úgyhogy az épületen belül lesz, nem kívül. Ennél a konstrukciónál szintén el van rejtve, csak bentről.

Természetesen az alumínium redőny motorizálható és automatizálható is a még tökéletesebb kényelem érdekében. Okosotthonos rendszerekbe integrálható, úgyhogy távolról is tudjuk vezérelni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek