Starity

Táncoljunk együtt a pörgős salsára!

2023. október 18. 13:01   |   

Miért olyan népszerű még ma is egy olyan tánc, ami több évtizeddel ezelőtt alakult ki? Miért vannak mindenhol tömegével az emberek a salsa klubokban, és vajon hogyan lehet az, hogy a salsa a fesztiválokon is gyakorta feltűnik egy Latin-Amerikától nagyon távol eső országban is?

hirdetés
Táncoljunk együtt a pörgős salsára!

Mert a salsa egy életérzés, ami eredetileg ugyan az azonos nevű zenei stílushoz kapcsolódik, de mára már egész mozgalommá nőtte ki magát. Az Egyesült Államokban például több különálló stílus is létezik a salsán belül. Aki egyszer megízleli a salsa tánc szenvedélyét, a karibi hangulat önfeledt örömét, egészen biztosan örök rajongója is marad.

A salsa előnyei

A salsa nagy előnye a többi társastánchoz képest, hogy nem feltétlenül szükséges hozzá tágas tér, szinte bárhol lehet táncolni. Általában éjszakai klubokban, bárokban, éttermekben, de szabadtéri rendezvényeken is találkozhatunk vele.

Ez a tánc összehozza az embereket, akár párkapcsolatok is szövődhetnek általa. Akik salsáznak, közben el tudják engedni a problémáikat, a hétköznapi gondjaikat, ezáltal csökken a stressz is az életükben.

Tánc közben nincs idő mindenféle kisebb vagy nagyobb bajokon gondolkodni, a mozgás kikapcsol és a táncos átadja magát neki. Ráadásul minden porcikáját meg is mozgatja, egy edzéssel is felér a salsa táncóra.

Induljon a salsa óra!

A salsa nemzetközileg ismert és népszerű tánc, úgyhogy bármelyik nagyvárosban megtalálható. Budapesten is van olyan tánciskola, ahol salsa órákat vehetünk kellemes társaságban, érkezzünk akár párral vagy anélkül: ilyen például a GoldDance.

Mivel ez a táncfajta nemcsak művészet és sport egyben, hanem társasági esemény is, ezért ne lepődjünk meg, ha a művelése közben találunk új barátokat is, netán új szerelmet. Ebben a stílusban a férfi vezet és a nő követi őt a tüzesen lüktető ritmusokra.

Felpezsdíti a vérünket és hatalmas önbizalmat ad a salsa forró, latinos szenvedélye. Ez a tánc mindenkit felélénkít, azt is, aki nézi, azt is, aki együtt mozog a ritmusával. De nem lehet sokáig nézni, mert mindenkit magával ragad, ráadásul a salsa figurák könnyedén elsajátíthatók táncos előképzettség nélkül is.

Honnan származik a salsa?

A salsa az utcai latin táncok közé sorolható, a neve eredetileg a zenére vonatkozott, ami azt jelenti “fűszeres szósz”. A salsa a 70-es évekig a különböző latin zenei stílusok és ritmusok gyűjtőfogalma volt.

A salsa ritmusok beépültek a zenébe, az pedig törvényszerűleg magával hozta a tánc népszerűségét is. Ez a stílus Kubából származik, az ott élő szegény emberek életérzését és mindennapjait tükrözi, akik képesek magukat teljesen átadni a zenének és a tánc örömének is. Ezen a művészeten keresztül sikeresen ki tudták fejezni magukat, és elfeledtette velük mindennapi gondjaikat.

Nem véletlen olyan közkedvelt a salsa, hiszen zenéje bonyolult, pörgős és pezsgő. A lépések egyszerűek, a felsőtest egyenes, a csípő pedig ritmikusan forog. Lazaságot és könnyedséget sugallnak a mozdulatok, amelyekben felfedezhetjük a tánc örömét.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek