Starity

Így válaszd ki a megfelelő karnist

2023. október 25. 16:04   |   

Az öltözködés kapcsán gyakran mondjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik: a kiegészítők gyakran többet számítanak, mint maga a ruha, amit felvettünk. Nincs ez másképp a lakásunkban sem. Természetesen nagyon fontos, hogy milyen bútorok kerülnek az egyes helyiségekbe, de legalább ennyire lényeges az is, hogy milyen dekorációs elemeket, lakástextileket használunk. Amint felkerülnek például a karnisokra a függönyök, egy teljesen más összképet kaphatunk!

hirdetés
 Így válaszd ki a megfelelő karnist
Fotó: auremar - stock.adobe.com

Ne hagyd csupaszon az ablakokat!

Ha megnézed ugyanazt a helyiséget függönnyel vagy anélkül, elképesztő a különbség: mintha teljesen máshol lennél, sokkal barátságosabb, otthonosabb a hatás. Éppen ezért, mi mindenkinek javasoljuk a függönyök használatát, hiszen ez nem csupán funkcionális tárgy, hanem a lakásod esztétikai értékét is nagymértékben növeli.

Egy jól eltalált színű függöny rengeteget tesz hozzá a berendezéshez, különösen akkor, ha figyelsz a színre és az passzol a szőnyeghez, díszpárnákhoz, egyéb textilekhez. Nem mindenhol könnyű megoldani a függöny felrakását, de ma már többféle lehetőség van. Karnisok széles skálája érhető el, így mindenhová találhatunk jó megoldást.

Hogyan válasszak karnist?

A karnis kiválasztása nagymértékben függ az ablak körüli hely kialakításától. A karnis lehet egy sín a plafonon, de lehet egy falból kiálló rúd is attól függően, hogy milyen típus tetszik és persze mit van lehetőségünk megoldani.

Azt is figyelembe kell venni, hogy milyen függönyt szeretnénk. Ha csak egy réteg fényáteresztő függöny a cél, vagy csak sötétítőt szeretnénk, hogy esténként rejtve maradhassunk, akkor elég egy szimpla karnis. Ha viszont a fényáteresztő függönyt és a sötétítőt is igényeljük, a dupla karnis lesz a jó választás.

Fontos, hogy a karnis hossza egy picit lógjon túl magán az ablakon, hogy a fény útját a függönyök ne állják el elhúzott állapotban. Minden típusú karnishoz lehet megfelelő csipeszt kapni, viszont a függöny kialakításánál figyeljünk arra, hogy ezzel kompatibilis legyen!

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek