Starity

Taylor Swift hivatalosan is milliárdos

2023. október 30. 08:08   |   Szerző: SzilviD

Taylor Swift hivatalosan is milliárdos lett, méghozzá mindezt úgy vitte véghez, hogy nincsenek a zenén kívüli üzleti vállalkozásai.

hirdetés

A Bloomberg News elemzése szerint Taylor Swift rekordot megdöntő The Eras turnéja 2,2 milliárd dolláros jegyeladást produkálhat – és 1,1 milliárd dollárra emelte Swift nettó vagyonát. Az énekesnő azon kevés művészek közé tartozik, akik egyedül zenével és koncertekkel, és a zenén kívüli üzleti vállalkozások nélkül érték el ezt a mérföldkövet.

A 33 éves énekesnőnek azonban rengeteg más oka is van az ünneplésre, többek között pénteken jelent meg az újrahangszerelt 1989 című albuma és a The Eras Tour című koncertfilmje.

A turné 455,78 dolláros (kb. 165 ezer Ft) átlagos jegyárakat és 72 459 fős átlagos látogatottságot jelentett mind a 68 észak-amerikai koncerten. Swift ezzel felülmúlta Elton John Farewell Yellow Brick Road turnéját.

A Kaliforniai Központ a Munkahelyekért és a Gazdaságért nemrégiben kiadott jelentése megjegyezte, hogy bár az államban az utazás és a turizmus még nem érte el a járvány előtti szintet, Swift utolsó hat Los Angeles-i koncertje 320 millió dollárnyi bevételt hozott a városnak. Csak Los Angelesben 3300 új munkahely jött létre a teltházas koncertjeinek köszönhetően.

A QuestionPro által készített tanulmány szerint a rajongók összesen 5 milliárd dollárt költöttek a turné miatt. A The Eras Tour nemzetközi szakasza pedig csak most kezdődik novemberben Argentínában.

via Huff Post

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek