Starity

Michael J. Fox még nem akar meghalni

2023. november 04. 16:04   |   Szerző: SzilviD

Michael J. Fox több mint 30 éve él Parkinson-kórral. Tudatában van annak, hogy bármikor meghalhat, de próbál optimista maradni.

hirdetés

Michael J. Fox elmondta, hogy 2018 volt az egyik legrosszabb éve, miután gerincműtéten esett át, hogy eltávolítsanak egy jóindulatú daganatot, majd nem sokkal később eltörte a karját.

A daganat, amely nem volt összefüggésben a Parkinson-kórjával, azzal fenyegette, hogy lebénítja, ezért elvégeztette a műtétet, de a négy hónapos rehabilitáció alatt aztán elesett a konyhájában, és eltörte a felkarját. Hozzátette, hogy a sérülések most „semminek” tűnnek, mivel azóta eltörte a másik karját, vállát és kezét.

A kezem elfertőződött, majd majdnem elvesztettem. A szerencsétlenségek cunamija volt

- mondta Fox.

A sorozatos sérüléseket nehezen viselte, felhagyott a "ha az élet citromot ad, csinálj belőle limonádét" filozófiájával, és azt gondolta, hogy "kiszáll a limonádé üzletből", amikor elesett a konyhájában.

Hozzátette, hogy nem fél a haláltól:

Természetesen, ha holnap meghalnék, az még korai lenne, de nem lenne váratlan. Szóval nem, nem félek ettől. 

Azonban fél bármitől, ami a családját - feleségét, Tracy Pollant és négy gyermekét, Samet, Aquinnah-t, Schuylert és Esmét - veszélybe sodorná.

Foxot 1991-ben, 29 évesen diagnosztizálták Parkinson-kórral, de csak 1998-ban hozta nyilvánosságra a hírt. A tünetei miatt - amelyek között remegés, mozgás- és koordinációs zavarok, valamint izommerevség is szerepel - 2020-ban visszavonult a színészkedéstől.

via Daily Mail

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek