Starity

Látványos mozifilm az Alkonyat rendezőjétől

2010. december 14. 10:10   |   Szerző: vikimumus

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Piroska és a farkas című klasszkius mese ugyanis ismét új értelmezést kapott. A Red Riding Hood (A lány és a farkas) című új mozifilm jövőre érkezik a filmvásznakra, egyenesen az Alkonyat rendezőjétől.

hirdetés
Látványos mozifilm az Alkonyat rendezőjétől

Nagymama, miért olyan nagy a szemed?” – ugye ismerős ez a mondat a Piroska és a farkasból?

A filmkészítők nemegyszer keltettek már életre mesehősöket, így nem is csoda, hogy több feldolgozás után újra a mozivásznon láthatjuk a történetet, ám ezúttal kicsit másképp: Valerie egy gyönyörű fiatal nő, akit feleségül akarnak adni a szülei Henrihez, aki mellesleg dúsgazdag. A lány szíve azonban egy rejtélyes idegen iránt dobog. Szerelme, Peter egy titokzatos kívülálló. Valerie és Peter egy napon úgy döntenek, hogy szerelmüket csak azzal védhetik meg, ha elszöknek a szülői szigor elől. Valerie nővérét azonban megöli a farkasember, aki a sötét erdőben él. A lakók úgy tudják kordában tartani, hogy minden hónapban feláldoznak neki egy állatot. Neki azonban ez kevés. A lakók felbérelik Solomon atyát, hogy végezzen a vérszomjas fenevaddal. Solomon figyelmezteti a lakókat, hogy a félelmetes szörny nappal emberi testet ölt, így Valerie sejteni kezdi szerelme titkát....

A film rendezője az a Catherine Hardwicke, akinek az Alkonyatot is köszönhetjük. A forgatókönyvet pedig David Johnson írta.  Az Egyesült Államokban márciusban kerül a vásznakra a produkció, a magyar bemutatóról azonban egyelőre még nincs információ.

Nemcsak a történet, a szereposztás is nagyszerű: Amanda Seyfried, Gary Oldman, Shiloh Fernández, Lukas Haas, Billy Burke, Virginia Madsen, Julie Christie, Max Irons, Adrian Holmes, Michael Shanks.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek