Starity

Véget ért a színészek sztrájkja

2023. november 09. 08:08   |   Szerző: SzilviD

A SAG-AFTRA jóváhagyta az előzetes megállapodást, amely véget vet a film- és tévéstúdiók elleni leghosszabb színészi sztrájknak hollywoodi történetében.

hirdetés
Véget ért a színészek sztrájkja
Fotó: Wikipédia

A szakszervezet szerdái bejelentése szerint a 118 napos sztrájk hivatalosan csütörtökön véget ér. A SAG-AFTRA tárgyalóbizottsága egyhangú szavazással jóváhagyta a megállapodást.

A két fél az elmúlt napokat azzal töltötte, hogy az egyezség utolsó simításait megtegyék, amely során először védik meg a színészeket a mesterséges intelligencia hatásától, és történelmi fizetésemelést hajtanak végre. A megállapodás értelmében a többségnek minimum 7%-kal emelkedik a fizetése. 

A SAG-AFTRA tagoknak küldött e-mail szerint „streaming részvételi bónuszt”, valamint a nyugdíj- és egészségügyi hozzájárulások emelését is tartalmazza a megállapodás. A szakszervezet szerint a szerződés összértéke meghaladja az 1 milliárd dollárt.

Olyan szerződéshez érkeztünk, amely lehetővé teszi a SAG-AFTRA minden tagja számára, hogy fenntartható karriert építsen. Sok ezer előadó most és a jövőben is profitál majd ebből a munkából

- írják a közleményükben.

A szakszervezet „strukturális változást” ért el a streaming platformok ellentételezésében. Bár nem kapott meg mindent, amit szeretett volna, azt mondták, hogy 2026-ban visszatérnek a tárgyalóasztalhoz. 

via Variety

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek