Starity

"Ne kínozzatok!" - Robert Pattinson teljesen máshogy nézett volna ki Edwardként, de egy dolgot csípőből elutasított

2023. november 22. 15:03   |   Szerző: Four

Így készült a szerepre a színész: kiderült, hogyan "alakult át" vámpírrá.

hirdetés

Újabb érdekességeket árult el az Alkonyat rendezője, Catherine Hardwicke. A 2008-as film megejelenésének 15. évfordulója alkalmából mesélt a Happy Sad Confused podcastben arról, hogy bár Robert Pattinson óriási hírnévre tett szert a filmek által - a stúdió eleinte egyáltalán nem lelkesedett érte. 

Hardwicke szerint számára egyértelmű volt, hogy Robert lesz a megfelelő Edward: Kristen Stewarttal ugyanis tökéletes volt a kémia, amikor először összepróbáltak egy jelenetet. Pattinson azonban teljes átalakításra szorult, hogy úgy mutasson a filmvásznon, ahogy azt a rendező és a stúdió elképzelte. 

Fekete frufruja volt, amikor eljött hozzám. Feketére festette a haját, egyáltalán nem volt formában, mert mindig bárokban lógott akkoriban. 

- emlékezett vissza Catherine az első találkozásra. 

A rendező elküldte a Kristennel közös próbát a Summit stúdiójának, ahonnan aggódva hívták vissza, mert nem értették, ő mit lát Pattinsonban. 

Visszahívtak és megkérdezték: "Gondolod, hogy ezt a fickót megnyerővé tudod tenni?" Mondtam, hogy "Persze. Láttátok már az arcélét? Itt egy fotó. Megváltoztatjuk a haját - mindent, mindent. Edzeni fog, és gyönyörű lesz." De eleinte nem hittek benne. Végül is azt hiszem, foltos pólóban jelent meg náluk. 

- mondta. 

A színész igazi filmbe illő átalakuláson ment keresztül Catherine szerint: a haját, a szemöldökeit és a fogát is megcsináltatta, illetve személyi edzőhöz járt, és nagyon nagy enegriát fektetett a felkészülésbe. 

A színész haja külön kálviáriát okozott, mert a rendező eleinte hosszú hajjal képzelte el, de Pattinson határozottan visszautasította a póthajat. 

Kipróbáltuk, milyen lenne póthajjal. Utálta, kijelentette, hogy "Nem, nem! Ne kínozzatok!"

Így aztán a fodrászok addig kísérletezek, míg végül elkészült a jellegzetes "Edward-frizura". 

Több fodrász is elmesélte nekem utána, hogy rengeteg fiú sétált be Edward fotójával, mert olyan hajat szerettek volna. 

- emlékezett vissza.

Hardwicke egyébként az "Into the Wild" című filmben látta meg Kristen Stewartot, és abban a pillanatban eldöntötte, őt akarja Bellának. A megérzése egyre biztosabbá vált, amikor Pattinson és Stewart összepróbáltak egy jelenetet:

Amikor Rob megjelent, egyértelmű volt, hogy nincs más opció, mert annyira erős volt kettejük között a kötelék. Szerintem Kristen senki mással nem érzett ilyet, ami logikus, hiszen mindketten az indie stílust kedvelték. Indie zenét, indie könyveket, filmeket. Rengeteg közös volt bennük. 

- mesélte Hardwicke. 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek