Starity

Beszéljünk kicsit a fitokozmetikumokról!

2023. november 26. 13:01   |   

A legtöbbünknek általában a fitokozmetikum szó hallatán egy olyan kép ugrik, amelyen görbe hátú, bibircsókos asszonyok egy óriási üst fölött kotyvasztanak gyógynövényekből főzetet, hogy megalkossák az örök szépség szérumát.

hirdetés
Beszéljünk kicsit a fitokozmetikumokról!

Ennek azonban nem sok köze van a valósághoz. A Vagheggi fitokozmetikumok ugyanis óriási szakértelemmel, odafigyeléssel és precizitással készülnek, az elkészítésük során pedig egyáltalán nem használnak petrolszármazékokat, szintetikus anyagokat és tartósítószereket vagy egyéb kemikáliákat.

A használatukkal tehát egyáltalán nem tömítjük el a pórusainkat, a bőrünk továbbra is lélegezni tud, így az aknét okozó baktériumok sem lesznek képesek elszaporodni.

Bármilyen bőrtípusra megfelelőek

Bár már az is óriási pozitívumnak számít, hogy ezek a bőrápolási készítmények a mesterséges összetevők helyett a gyógynövények erejére támaszkodnak, hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy a bőrünk külsőleg mivel érintkezik, de nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a legtöbbjük bármilyen bőrtípus számára megfelelő.

Kiemelnénk itt a Cosmos Organic tanúsítvánnyal rendelkező Bio+ termékcsaládot, amely a Vagheggi fitokozmetikai örökségéből született meg. Az egyik kedvencünk belőle a 100%-ban természetes rózsaszín agyaggal dúsított bőrműködést kiegyensúlyozó arcmaszk, amely a hidegen sajtolt vörösáfonya-olajnak köszönhetően maximálisan táplálja, nyugtatja és regenerálja az arcbőrt. Egy fárasztó vagy stresszes nap után igazi felüdülést jelentett a használata.

De ugyanez igaz a hidegen sajtolt lenolajjal készült, nyugtató tusfürdőjükre is, amely nemcsak tisztítja, hanem táplálja is a bőrt. A lenmagolaj ugyanis rendkívül gazdag Omega-3 és -6 zsírsavakban, amelyekről ismert, hogy jótékony hatással lehetnek a bőrre. Fokozzák az ellenálló képességét, csökkentik a pattanásokat, és védelmet nyújtanak a szárazság, a kipirosodás és a viszketés ellen.

A gyártás során a fenntarthatóságra törekednek

Nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy a márka nem csupán az összetevők megválasztásánál törekszik a természetességre, hanem gyártási folyamatai is fenntarthatósági elvek szerint zajlanak.

Újrahasznosított ökopapírból és bioműanyagból készülnek a csomagolások, amellyel a márka nagyon sokat tesz azért, hogy a vásárlói csökkenteni tudják az ökológiai lábnyomukat. Hiszen, ha a környezettudatosságról és a fenntarthatóságról beszélünk, minden kis tett számít, hogy a világ egy kicsit jobb hely legyen.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a klinikai teszteléseik is állatkísérletek nélkül zajlanak le, amely alatt nem csupán maguknak a termékeknek a vizsgálatát értjük, hanem a nyersanyagokét és az összetevőkét is. Továbbá harmadik személyt sem bíznak meg ezzel a feladattal.

Reméljük, hogy sikerült eloszlatni minden tévhitet a fitokozmetikumokkal kapcsolatban, és megmutatni azt, hogy ha lépéseket teszünk ezeknek a természetes összetevőjű termékeknek a használata felé, azért a bőrünk hosszú távon nagyon is hálás lesz majd.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek