Starity

Megdöbbentő tragédia! Öngyilkos lett a futónő, miután orvosa eltiltotta a sporttól

2023. november 28. 12:12   |   Szerző: Freeze

Egy fiatal és tehetséges svéd futónő, Emilia Brangefält, aki korábban érmeket nyert nemzetközi versenyeken, tragikus körülmények között vesztette életét. Emilia azután döntött így, hogy orvosai a szívproblémái miatt eltiltották a sportolástól.

hirdetés
Megdöbbentő tragédia! Öngyilkos lett a futónő, miután orvosa eltiltotta a sporttól

Emilia Brangefält, a 21 éves svéd futónő, aki bronzérmet nyert a 2022-es Terepfutó Világbajnokságon, sajnos tragikus körülmények között véget vetett saját életének. Emília szívproblémái miatt orvosai azt javasolták, hogy hagyjon fel a versenyzéssel, ami mélyen érintette őt​.

Emilia kiválóan teljesített a terepfutásban, ahol többek között a 40 km-es távon bronzérmet szerzett a világbajnokságon, valamint ötödik helyen végzett egy világbajnoki versenyen Innsbruckban. Azonban miután diagnosztizálták a rendkívül magas szívritmusát, szünetet kényszerült tartani az edzéseiben​​.

Emilia Instagram-posztjában írta, hogy "csak a séta is fájdalmas most", és hogy számos alkalommal járt kórházban és orvosi vizsgálatokon, de a tesztek jó eredményeket mutattak, annak ellenére, hogy a teste rendkívül stresszes volt.

Talán túl sok volt egy 21 éves lány számára, hogy a Transvulcania 48 km-es és a WMTRC 45 km-es távot kevesebb mint egy hónap alatt teljesítse

- írta és hozzátette, hogy most már a normális életvitel is nehéz​.​.

Emilia Brangefält / Instagram

A Svéd Atlétikai Szövetség (SAF) szerint Emilia az utolsó hónapokban nagyon rosszul érezte magát, mind fizikailag, mind mentálisan. Emília testvére, Adam elmondta, hogy nővére még a halála előtti napon pszichiátriai segítséget próbált kérni, de nem kapott segítséget a személyzethiány miatt​.

Adam megható üzenetében írta, hogy "a sport és a mozgás iránti szeretete leírhatatlan volt". Emilia futóklubja, a Vasteras FK közleményében azt írta, hogy "gyászolnak", és tervezik, hogy tiszteletét teszik neki az éves gálájukon​.

Ha Ön, vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes lelkielsősegély-számot!

via Mirror

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek