Starity

A katolikus papot fosztottak meg kötelességeitől Sabrina Carpenter miatt

2023. november 28. 13:01   |   Szerző: SzilviD

Sabrina Carpenter Feather című videóklipje miatt került bajba egy katolikus pap. Komoly következményekkel járt, hogy megengedte, a templomában forgassanak.

hirdetés

Sabrina Carpenter a múlt hónapban Halloween alkalmából tette közzé a Feather című dalához készült klipet. A horror témájú klipben Carpenter megöli és/vagy szemtanúja lesz olyan férfiak halálának, akik rosszul bánnak vele, többek között beszólogatnak neki, követik, kioktatják, és a beleegyezése nélkül hozzáérnek, fotóznak a szoknyája alá. Később a férfiak temetésén a templomban táncol.

Két nappal a klip megjelenése után a brooklyni egyházmegye közzétett egy közleményt, amelyben Robert Brennan püspök "megdöbbentőnek találta mindazt, amit a brooklyni Annunciation of the Blessed Virgin Mary Church-ben forgattak". Később kiderült, hogy egy katolikus papot meg is fosztottak adminisztratív feladataitól a videó miatt.

Az egyházmegye azt állította, hogy a templom nem tartotta be az érvényben lévő protokollt, ami arról szól, hogy milyen forgatást hagyhatnak jóvá az ingatlanban. Azt a papot büntették meg, aki kiadta az engedélyt.

Az egyházközség nem követte az egyházmegye irányelveit az egyházi ingatlanon történő forgatással kapcsolatban, amely magában foglalja a jelenetek és a forgatókönyv felülvizsgálatát

- áll a közleményben.

Egy bejegyzésben a pap bocsánatot kért, mondván, hogy online rákeresett Carpenterre, és nem talált semmi megkérdőjelezhetőt. Azért engedélyezte a forgatást, hogy "tovább erősítse a kötelékeket a fiatal kreatív művészek között, akik e közösség nagy részét alkotják". Hozzátette, hogy a látvány végleges változata nem az volt, amit eredetileg bemutattak neki.

A brooklyni egyház szerint "az elkövetkező hetekben alaposabb vizsgálatot fognak folytatni a jóváhagyási folyamatot illetően".

via Just Jared

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek