Starity

Jonathan Bailey és Matt Bomer elmesélte, milyen nyíltan melegnek lenni Hollywoodban

2023. december 06. 20:08   |   Szerző: SzilviD

Jonathan Bailey és Matt Bomer az Útitársak című sorozatot népszerűsítik, amiben meleg karaktereket játszanak. Mindkét színész évekkel ezelőtt előbújt, és nyíltan vállalta, hogy a férfiakhoz vonzódik.

hirdetés

Jonathan Bailey és Matt Bomer a GQ Hype-pal beszélgetett a melegségről és a vallásról. Mindkét színész nyíltan vállalja, hogy homoszexuális, illetve mindketten vallásos nevelést kaptak, ami megnehezítette önmaguk elfogadását. 

Úgy döntöttem, hogy soha nem nézek vissza haraggal semmire. Végső soron a karrierem sokkal gazdagabb lett, mert úgy döntöttem, hogy nyíltan vállalom, ki vagyok

- mondta Bomer a coming outról Hollywoodban. 

Bailey hozzátette, hogy ma már szerencsére nem szokták azt mondani Hollywoodban, hogy titokban kell tartani, ha valaki meleg. 

Ez a narratíva, miszerint a melegeknek titokban kell maradniuk ahhoz, hogy egy projekt sikeres legyen, és hogy a dolgok érdekesek legyenek az emberek számára - ez már nem létezik. De lassú a változás, mert nem csak a heterók gondolták ezt - szerintem mindenki ezt hitte a hollywoodi rendszerben

- magyarázta Bailey.

Elmesélte azt is, hogy gyerekként sok időbe telt még a vallást és a homoszexualitást tudta együtt kezelni. 

Sok időbe telt, amíg le tudtam bontani és megkérdőjelezni, amit mondtak nekem. A vallás azért érdekes, mert a szégyen hangja, de egyben a megkönnyebbülés forrása is. [...] Meleg gyerekként, aki nem meleg családba született, nehéz elfogadni, hogy látod mindkét oldalát annak, amit a vallás nyújthat, ami egyrészt megvető ítélet - ahogy én is éreztem visszatekintve -, másrészt igazi katarzis és feltöltődés.

Bomer hozzátette, hogy évekbe telt neki az identitása elfogadása a vallás miatt. A gyerekeit pedig az elfogadásra tanítja. 

Episzkopális [protestáns egyház a római katolikus püspökséghez hasonló hierarchiával - szerk.] iskolába járnak, de együtt tanulnak muszlim és zsidó gyerekekkel. Megadjuk nekik ezt a tapasztalatot, és aztán hagyjuk, hogy onnantól kezdve megtalálják a saját útjukat.

via Just Jared 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek