Starity

Tipikus utasok, akikkel nem kellemes a repülés

2023. december 08. 19:07   |   

Kik azok a jól ismert utazó típusok, akiknek a társaságában a repülés embert próbáló dolog? Milyen klasszikus idegesítő körülményekre számíthatunk attól a pillanattól, hogy fellépünk a fedélzetre és másokkal utazunk együtt?

hirdetés
Tipikus utasok, akikkel nem kellemes a repülés

Amennyire humoros, időnként olyannyira idegesítő maga a témakör. Ettől függetlenül egy olvasást már csak az érdekesség kedvéért is megér. 

Szék- és karfafoglalók és ülést hátradöntők, akikkel a repülés roppant kényelmetlen

Különösen akkor, ha nem csak egy röpke 2 órás európai útra indulsz. A kellemetlen útitársak közelsége fokozottan stressznövelő hatással ér fel, ahogy az ember hosszabb útra készül, mondjuk egy másik kontinensre.

Persze mit sem sejtünk erről, amikor még a ferihegy parkolás kényelmét élvezzük. De ahogy mellénk ül a mindkét karfára rákönyöklő, tolakodó útitárs, máris drasztikusan csökken a komfortérzetünk.

Sőt, még ezt is lehet tetézni. Ki ne élte volna már át azt a rettentő élményt, amikor egyik pillanatról a másikra az előtte ülő hátradönti az ülését, merthogy ő pihenni szeretne. Kényelmetlen, kellemetlen élmények ezek.

Kisbabák, ittas személyek társaságában sem felhőtlen élmény a repülés

Jó eséllyel addig a világon semmi probléma nincs, amíg a kicsik édesdeden játszanak, alszanak, elvannak. De előbb vagy utóbb szinte mindig eltörik az a bizonyos mécses, és onnantól kezdve borítékolható a fejfájás.

Ki-ki el tudja dönteni, hogy a csecsemők és kisgyermekek közelsége, vagy a bulizó utasok társasága a kisebbik rossz. Utóbbiak esetében akár halmozott is lehet a kényelmetlenség faktora. Hogyan is?

Egyrészt az alkohol hatására ők azok, akik szeretnek hangoskodni. Nem beszélve arról, hogy az elfogyasztott nedűvel arányosan megnövekszik a mellékhelyiség látogatásának gyakorisága. 4-5 óra leforgása után mindez kész tortúrával ér fel, amit az ember a háta közepére sem kíván.

A repülés élményének még néhány potenciálisan nem kellemes velejárója

Egyesek úgy váltanak át hippi-üzemmódba a gép felszállásával párhuzamosan, mintha muszáj lenne. Márpedig a lábbelik levétele bizony akaratlanul is kellemetlen szagokkal járhat együtt. Költői kérdés, hogy nem volna-e korrektebb kényelmes cipőt húzni?

Van, aki a térdét az ülésbe mélyeszti, mintha csak egy Chuck Norris-féle pörgő-forgó rúgást akarna mérni egyenesen a hátunk közepére. Mások a landolás pillanatában lesznek idegesítőek, amikor a gép még csak alig ért földet, de ők már csomaggal a kezükben a kijárat felé toporognak.

Mindezek fényében adja magát a kérdés, vajon mit tehetünk a repülés kellemetlen tényezőivel szemben? A helyzet az, hogy senki szokásain nincs jogunk változtatni. Maximum illedelmesen szólhatunk, ha valaki átlépi azt a bizonyos határt.

Legjobb, amit tehetünk, hogy türelmet gyakorolunk és eleve úgy készülünk, hogy a repülés bizony ezzel is együtt járhat.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek