Starity

Ezt lehet tudni az idei év hivatalos színéről

2024. január 01. 14:02   |   Szerző: Four

A Pantone tavaly megosztotta, melyik árnyalat lesz a 2024-es év hivatalos színe.

hirdetés

A Pantone bejelentése szerint a 2024-es év hivatalos színe a "Peach Fuzz" azaz a barackszín lesz. 

Az őszibarack lágy, finom árnyalata a Times szerint emlékeztet bennünket arra, hogy lassítsunk, ne csak magunkról, hanem másokról is gondoskodjunk. Ez a romantikus szín a barack érzéki tapintására asszociál: bársonyos barackhéjra, marabutollra, lágy, vintázs selyemre és szaténra utal a rózsaszín és a narancssárga színek keveréke. 

Leatrice Eiseman, a Pantone Color Institute vezérigazgatója szerint a világban történő konfliktusok és tragédiák miatt olyan árnyalatra esett az intézmény választása, amely reflektál az emberek alapvető igényeire és vágyaira: 

Az életünk számos területén észlehető káosz, és ennek eredményeként egyre nagyobb szükségünk van a gondoskodásra és együttérzésre, egy békésebb jövő reményében. Emlékeztettek bennünket arra, hogy a teljes élet elengedhetetlen része az egészség, az erő és a kitartás. Egy olyan világban, ahol a hangsúly gyakran kerül a produktivitásra és a teljesítőképességre, fontos felismernünk, hogy törődnünk kell önmagunkkal és meg kell találnunk azokat a pillanatokat, amikor lelassulhatunk, kreatívak lehetünk, és kapcsolódhatunk az embertársainkhoz.

- jelentette ki. 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek