Starity

Nem jelölték Oscar-díjra Margot Robbie-t a Barbie kapcsán, America Ferrera kiakadt

2024. január 24. 09:09   |   Szerző: Four

Sokan azt gondolták, hogy idén Oscar-díjat fog kapni a színésznő, de végül nem jelölték.

hirdetés

Nagy felháborodást keltett az idei Oscar-díj jelöltjeinek listája, amelyet tegnap hoztak nyilvánosságra. Papírforma szerint az Oppenheimer, a Szegény párák, a Megfojtott virágok és a a Barbie is számos jelölést kapott, utóbbinál azonban rengetegen meglepődtek azon, hogy Margot Robbie-t nem jelölték a Legjobb színésznő kategóriájában, Greta Gerwiget pedig szintén nem jelölték a Legjobb rendező díjára.

America Ferrera, akit viszont elismert a szakmai kritika és bekerült a Legjobb női mellékszereplő-díj várományosai közé, a Varietynek nyilatkozva kifejezte felháborodását az üggyel kapcsolatban:

Elképesztően csalódott vagyok, hogy őket nem jelölték. Greta mindent megtett, amit egy rendező megtehet annak érdekében, hogy kiérdemelje az elismerést. Megalkotta ezt a világot, és golbális jelenséggé változtatott egy olyan dolgot, amely korábban sok ember számára érdektelen volt. Csalódást okoz, hogy nem láthatom őt a listán. 

- mondta, majd Robbie-ról is hasonló véleményt fogalmazott meg: 

Amit Margot színésznőként elért, az tényleg hihetetlen. Jellemző rá, hogy őt látva olyan könnyűnek tűnik minden, és talán az emberek tényleg elhitték, hogy ez a munka könnyű. De Margot egy varázsló a képernyőn, számomra pedig megtiszteltetés volt, hogy láthattam, milyen csodálatos alakítást nyújtott. 

A Barbie-t összesen nyolc Oscar-díjra jelölték, Ryan Gosling például a Legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrocska várományosa. 

A szakmai kritika vegyes fogadtatása ellenére a Barbie hatalmas közönségsiker lett, több mint 1 milliárd dolláros bevételre tett szert, és ezzel Gerwig történelmet írt: ő lett az első női rendező a Warner Bros. történetében, aki átlépte a milliárd dolláros bevételhatárt. 

A 96. Oscar-díjátadó március 10-én lesz. 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek