Starity

Michael J Fox már csak kerekesszékben tudott elmenni a BAFTA-ra

2024. február 19. 17:05   |   Szerző: SzilviD

Michael J Fox, aki Parkinson-kórban szenved, meglepetésszerűen jelent meg a BAFTA-n, hogy átadja a legjobb film díját.

hirdetés

A Vissza a jövőbe sztárja, Michael J Fox kerekesszékben érkezett a színpadra, de ragaszkodott hozzá, hogy felálljon a pódiumra, és átadja a díjat Christopher Nolan Oppenheimer című filmjének.

Foxot álló ováció fogadta, és sok közösségi média felhasználó posztolta, hogy könnyekkel küzdve nézte őt a színpadon.

A színészt 1990-es években diagnosztizálták Parkinson-kórral, és ritkán jelenik meg nyilvánosan. Egyébként részben érdekelt is volt, ugyanis Davis Guggenheim filmjét, a STILL: Michael J. Fox életét jelölték a legjobb dokumentumfilmnek, de alulmaradt a 20 nap Mariupolban című filmmel szemben.

Foxot a londoni Royal Festival Hall színpadán bemutató David Tennant, a BAFTA házigazdája, "a filmművészet igazi legendájának" nevezte. A legjobb film jelöltjeinek bemutatásakor Fox a mozit "varázslatnak" hívta, amely "megváltoztathatja az életedet".

Öt filmet jelöltek ma este ebben a kategóriában, és mind az ötben van valami közös. Ők a legjobbak abból, amit csinálunk

- mondta Fox. 

Arról beszélt, hogy a film összehozza az embereket, "függetlenül attól, hogy ki vagy, vagy honnan jöttél".

Nem véletlenül mondják, hogy a filmek varázslatosak, mert a filmek megváltoztathatják a napodat. Megváltoztathatják a szemléletedet. Néha az életedet is megváltoztathatják.

via BBC

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek