Starity

Meghalt a Star Trek és a Marvel kapitány sztárja

2024. február 26. 10:10   |   Szerző: SzilviD

Kenneth Mitchell ALS miatti szövődmények következtében halt meg az Instagramon megjelent közlemény szerint.

hirdetés

Kenneth Mitchell kanadai színész, aki a Star Trek: Discoveryből és a Marvel kapitányból ismert, amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) szövődményeinek következtében elhunyt.

A 49 éves Mitchell haláláról Instagram-fiókján közzétett közleményben adtak hírt a családtagjai. 

Nehéz szívvel jelentjük be, hogy Kenneth Alexander Mitchell elhunyt, aki szeretett apa, férj, testvér, nagybácsi, fiú és sokak kedves barátja volt

- áll a közleményben.

Öt és fél éven keresztül Ken az ALS okozta szörnyű kihívások sorozatával nézett szembe. És a legigazibb Ken-módra sikerült mindegyik fölé emelkednie, alázattal és elkötelezettséggel, hogy minden pillanatban teljes és örömteli életet éljen

- tette hozzá a közlemény.

Családtagjai szerint azzal az elvvel élt, hogy minden nap ajándék: 

Élete ragyogó példa arra, hogy milyen teljes lehet az ember, ha szeretettel, együttérzéssel, humorral, befogadással és közösségben él.

A Star Trek hivatalos weboldalán megjelent közleményben a franchise is meggyászolta a színész halálát, aki több szerepet is játszott a Star Trek: Discoveryben, köztük a klingonok Kol, Kol-Sha és Tenavik, valamint Aurellio szerepét.

A Star Trek-szerepei mellett Mitchell többek között a Marvel kapitány című filmben, valamint a Jericho című posztapokaliptikus tévésorozatban is szerepelt.

Mitchell azt kérte a feleségétől, Susan May Prattől és két gyermeküktől, hogy támogassák az ALS kutatásokat.

Az ALS egy progresszív neurodegeneratív betegség, amely az agy és a gerincvelő idegsejtjeit érinti. A tünetek közé tartozik a járási nehézség, a beszédzavar, valamint az izomgyengeség, amely végül kihat a rágásra, a nyelésre, a beszédre és a légzésre.

via The Guardian

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek