Starity

Amy Schumer elárulta: betegség csúfította el az arcát

2024. február 26. 20:08   |   Szerző: SzilviD

Amy Schumernél Cushing-szindrómát diagnosztizáltak, amit a rajongók a külsejére tett megjegyzései miatt vizsgáltatott ki.

hirdetés

Amy Schumer elárulta, hogy Cushing-szindrómát diagnosztizáltak nála. Ez az állapot akkor lép fel, amikor túl sok kortizol (az elsődleges stresszhormon) termelődik a szervezetben hosszú ideig. A lehetséges tünetek közé tartozik a súlygyarapodás, a magas vérnyomás és a csontritkulás. A kezelés lehet gyógyszeres, sugárterápia vagy műtét.

Schumer elmondta a Life & Beth 2. évadának promóciós turnéja során értesült az állapotáról, és a diagnózis felállítása után "újjászületettnek" érzi magát.

Miközben a Hulu-sorozatomhoz készítettem a reklámot a kamerák előtt, négy órán keresztül MRI-gépekben ültem, az ereim leálltak a sok levett vértől, és arra gondoltam, hogy talán már nem érem meg, hogy lássam a fiamat felnőni. Szóval az, hogy kiderült, hogy olyan Cushingom van, ami magától rendbe jön, és egészséges vagyok, az elképzelhető legnagyszerűbb hír volt

- mondta Schumer.

A komikus szerint az, hogy "az interneten beszóltak" a megjelenésére, segített neki, hogy tudja, valami nincs rendben.

A kamerák előtt kellett lennem, hogy az interneten beszóljanak. De hála Istennek ezért. Mert így jöttem rá, hogy valami nincs rendben.

Hozzátette, hogy "a nők egészségéért akar kiállni" és ezért hozta nyilvánosságra a diagnózisát.

Az állandóan változó testünk megszégyenítése és kritizálása olyasmi, amivel már régóta foglalkozom és aminek tanúja vagyok. Annyira szeretném, ha a nők szeretnének önmagukba szeretni, és könyörtelenül harcolnának a saját egészségükért egy olyan rendszerben, amely általában nem hisz nekik.

Kifejtette, hogy a diagnózisa "jó példa arra, hogy soha nem tudjuk, mi történik valakivel".

Mindenki küzd valamivel. Talán mindannyian lehetnénk egy kicsit kedvesebbek egymáshoz és önmagunkhoz

- tette hozzá. 

Az interjút, ami után a megjelenését kritizálták, itt nézheted meg: 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek