Starity

Titanic: eladták az ikonikus ajtót, amelyre Jack már nem fért fel

2024. március 26. 20:08   |   Szerző: Four

Elképesztő, mennyi pénzért kelt el az az ikonikus ajtó, amelyet a Titanic című filmben láthatunk.

hirdetés

Elkelt a sokak által vitatott, vízen lebegő ajtó, amelyre az 1997-es Titanic című filmben a Kate Winslet által alakított Rose még felfért, de szerelme, Jack (Leonardo DiCaprio) a történet szerint fagyhalált halt, mert nem mászott fel a lány mellé. 

A Heritage Auctions hétfőn jelentette be, hogy a "Treasures From Planet Hollywood" aukción többek között az említett ajtót is elárverezték több más ikonikus filmes kellékkel együtt. 

Az ajtó egyébként hivatalos megnevezése szerint a Titanic szalonjába nyíló ajtókeret egy része volt, és 718, 750 dollárért (kb. 248 millió forintért) kelt el - meghaladta az összes többi kiállított tárgy árát. Egyébként az említett ajtó prototípusa is elkelt az aukción (125 ezer dollárért), és más filmbeli kellékek is új gazdára találtak: például Rose egyik ruhája is. 

A lebegő ajtó a film debütálása óta megosztja a nézőket: egyesek szerint Jack simán odafért volna Rose mellé, és akkor mindketten megmenekülhettek volna a tragédia során, de vannak, akik szerint ketten már elsüllyedtek volna az uszadékon.

A rendező James Cameron is elmondta a véleményét a vitáról:

Jack talán túlélte volna, de sokféle verzió lehetséges. Szerintem az volt az elsődleges szempont a fejében, hogy "nem teszek semmit, amivel veszélyeztetem Rose életét."

- mondta. 

via People

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek