Starity

Arcápolási rutin a La Roche-Posay segítségével

2024. március 26. 15:03   |   

A bőr állapota sokat elárul az egészségi állapotról, de az ápolására fordított idő és az alkalmazott készítmények javíthatnak, vagy éppen ronthatnak rajta.

hirdetés
Arcápolási rutin a La Roche-Posay segítségével

Az arcápolási rutin mindennapokba illesztéséhez nincs szükség plusz órákra, mindössze odafigyelésre és a felhasznált hatóanyagok körültekintő megválasztására. A La Roche-Posay azt javasolja, hogy már a húszas években érdemes egy minimálrutint kialakítani. Ez az arctisztítást, a hidratálást és a fényvédelmet foglalja magában.

Alaprutin vagy tízlépéses koreai?

A bőrápolás világában kicsit is otthonosan mozgók tudják, hogy szérumok, gélek, krémek, habzó és krémesen tisztító termékek egyaránt jelen vannak napjaink kínálatában. A választás laikusként már csak azért sem könnyű, mert sokan nem tudják, mire hogyan reagál majd a bőrük. Ugyan az a bizonyos tízlépéses koreai rutin, vagy a szérumok egymásra halmozása nem hangzik rosszul, de könnyen lehet, hogy kezdőként ezzel többet lehet ártani a bőrnek, mint amennyit használni. Ha tehát még csak most ismerkedsz az arcápolási rutin kifejezéssel, akkor érdemes az alappal indítani, és idővel egy-egy szérumot beiktatni.

Reggeli vagy esti rutin? A La Roche-Posay mutatja a különbséget!

A tisztítás napszaktól függetlenül nélkülözhetetlen. Fontos, hogy ne szárítsuk agyon a bőrt. A kevésbé habzó tisztítók általában kíméletesen teszik a dolgukat. Körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrbe a választott készítményt, majd ismételjük ezt legalább kétszer. A hidratálás szintén az alaprutin részét képezi. Az illatanyagokat, illóolajokat és alkoholt tartalmazó készítmények irritálhatják, kiszáríthatják a bőrt, így pont az ellenkező hatást érhetjük el velük, mint amit szeretnénk. A dermokozmetikumok között mindenki megtalálhatja a bőrtípusának megfelelő készítményt.

Igen, itt már képbe kerül az, hogy milyen a bőrtípusod. A száraz bőr jobban szereti a gazdag krémeket, főleg a téli időszakban. A zsíros bőrrel küzdőknek a La Roche-Posay inkább javasolja a könnyű állagú termékeket, amelyek nem tömítik el a pórusokat. A kombinált bőrnek egyaránt szüksége lehet vízmegkötésre és erősebb hidratálásra. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha ismered saját bőröd, akkor tudni fogod, hogy mi alapján válogass a minden korábbinál gazdagabb termékkínálatból. Az érzékeny bőr fokozott figyelmet érdemel, esetében a bőrnyugtató összetevők és a hipoallergén készítmények vezetik a népszerűségi listát.

Reggel ne maradjon el a fényvédő!

Néhány évtizede még a strandon is alig használtuk, ma pedig szinte kötelező jelleggel kenjük magunkra a napvédő készítményeket. Mégis sokan elfelejtik, hogy az arcbőr idő előtti öregedése nagyrészt a fényvédelem hiányára vezethető vissza. A reggeli arcápolási alaprutin részeként tehát a fényvédő legyen a záróakkord. Napjainkban nem okozhat gondot, ha problémás bőrrel rendelkezel, hiszen számos, kifejezetten kombinált, zsíros, pattanásos bőrre alkalmas fényvédő is megtalálható az üzletek, gyógyszertárak, webshopok polcain.

Szemkörnyékápolás és szérumok – kísérletezz bőrtípusodnak megfelelően!

A szemkörnyékápolót még a hidratáló felvitele előtt érdemes használni. A La Roche-Posay szakemberei elsősorban a C-vitamin-származékokat, a bőr oxigénellátását fokozó E-vitamint és koffeint tartalmazó termékeket javasolja, de az erős antioxidáns hatással rendelkező Q10 és a retinoidok, vagyis a gyenge retinolos hatóanyagok is hasznosak az üde, fiatalos tekintetért.

Ha már pro vagy a témában, akkor jöhetnek a szérumok. Niacinamid, retinol, C-vitamin, peptidek- sokáig sorolhatnánk a nagy népszerűségnek örvendő hatóanyagokat. Fontos, hogy megismerkedj ezekkel, és tudd, melyikeket érdemes egymással kombinálni. Mielőtt azonban ész nélkül öntözni kezded a koncentrált hatóanyagokat az arcodra, inkább egyesével vezesd be a rutinodba, így tudni fogod, hogy melyik milyen hatással van a bőrödre. Az eredményes bőrápolás titka éppen abban is rejlik, hogy megtaláld a számodra ideális készítményeket.

A célokra mindig hosszútávon érdemes tekinteni!

Nyilvánvaló, hogy a pattanásoktól mihamarabb szeretnénk megszabadulni. A száraz foltok sem mutatnak jól, ráadásul a magabiztosságra is hatással vannak a bőrhibák. Érdemes azonban tudni, hogy a működőképes bőrápolási rutinra mindenképp egyfajta folyamatos, hosszútávon eredményes folyamatként javasolt tekinteni. A pigmentfoltok halványítása, az egészséges és egységes bőrkép megteremtése napi odafigyelést igényel. Ha valamilyen szérumtól úgy érzed, romlott az állapot, akkor inkább térj vissza a tisztítás-hidratálás-fényvédelem szenthármasához. Ügyelj a választott készítmények minőségére is. A La Roche-Posay szerint a dermokozmetikumokkal biztosan nem lőhetsz mellé, ezek bőrtípustól függetlenül beváltják a hozzájuk fűzött reményeket.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek