Starity

Rajzfilmfigurás, mesehősökkel teli ovis ágyneműk

2024. április 15. 14:02   |   

Amikor csemeténk megkezdi az ovit, életének egy új korszakába lép, ezzel együtt szülőként is megváltozik a napi életritmusunk. Az óvoda mindenki számára emlékezetes marad, és ebben nemcsak az óvónőknek van kitüntetett szerepe, hanem az ovisokat körülvevő tárgyaknak is. Általában szeptemberben indul egy ovis tanév, de sok intézmény, pl. a magánóvodák a szobatisztasághoz köthetik a beiratkozást, így az év bármely időszakában megkezdődhet az új életszakasz.

hirdetés
Rajzfilmfigurás, mesehősökkel teli ovis ágyneműk

Ovis kellékek, amikre mindenképpen szükség van

Az óvodák meg szokták határozni, hogy mi az, amit induláskor be kell szerezni, illetve melyek azok a kellékek, amelyek a tisztasági csomaghoz kellenek havi rendszerességgel. Az egyik sarkalatos pont az ovis ágynemű, de mégis milyen a jó ovis ágynemű? Erre többféle válasz is adható, azaz több különböző szempontot is mérlegelni kell. Az viszont biztos, hogy elsőként szerepel az, hogy tetszik-e a kis lurkónak, ezt pedig nagyban befolyásolja, hogy milyen a mintázata, valamint hogy a kedvenc mesefigurája szerepel-e rajta.

A Mesés Birodalom webáruház kifejezetten gyermek ágyneműk forgalmazására szakosodott. Jó néhány kedvenc mesehőse van a gyerekeknek, amelyek a webáruházban mind megtalálhatók, annyiban más a helyzet, hogy most az ágyneműkön kaptak állandó helyet. Szülőként mindenki tisztában van vele, milyen nehéz az ovisoknál az ebéd utáni altatás, különösen a beszoktatás idején. A mesehősös ágyneműk segítségével ez a folyamat sokkal zökkenőmentesebbé válik, hiszen a gyerkőc szinte várni fogja, hogy használhassa az új párnáját, takaróját, és a kis kedvence ölelje át őt puhaságával.

Amire még figyelni kell egy ovis ágynemű választásánál

Sajnos egyre több kisgyermek allergiás, így meg kell fontolni minden egyes textil termék vásárlásánál, hogy az nem fog-e a gyermeknél irritációt okozni. Ebben a címkék nagymértékben segítenek, vagy a webáruháztól is lehet információt kérni. Ha már megvan az ágynemű, és akkor kellemetlen a használata, nehezebb változtatni és újat beszerezni.

Figyelembe kell venni azt a tényt is, hogy az ágynemű strapabíró anyagú legyen, hiszen rendszeresen mosni kell, ráadásul érdemes mindjárt legalább két darabot beszerezni belőle, hogy legyen egy csere is, amikor a másik mosásban van. Az is lehet, hogy előbb vagy utóbb otthonra is kell egy példány, mert már nem bír a gyerkőc meglenni nélküle. Ilyen esetben ajánlatos mindenképpen megvárni a beszoktatást, az ovihoz való hozzászokást, hogy a motiváció meglegyen az ott alvásra.

Eltérő huzatméretek

Általában az ovis ágyneműk mérete megegyezik a hagyományos gyermek ágyneműk méretével, azonban lehetnek eltérések, ezért minden egyes termék kiválasztásánál érdemes meggyőződni róla, hogy passzol-e a párna és takaró méretéhez, amire rá fogjuk húzni. A másik mérlegelendő tényező, és ez ügyben lehet, hogy az óvónőkkel kell egyeztetni, hogy milyen és mekkora az ágy, ahol alszanak a gyerekek. Ezek az ágyneműk kompatibilisek szoktak lenni mindenféle ágytípussal, de azért nem árt ezt is előre tisztázni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek