Starity

A „Don’t ask, don’t tell”-t eltörölték

2010. december 19. 20:08   |   Szerző: rideawhitehorse

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

December 18-án Barack Obama amerikai elnök úgy döntött, jövő héten aláírja, hogy a 17 éve tartó szenvedés véget érjen.

hirdetés
A „Don’t ask, don’t tell”-t eltörölték

„Ma a szenátus történelmi lépést tett, mely maga alá ássa azt, hogy a bátor férfiak és nők, akik a hadseregben szolgálnak, ne vállalhassák fel nemi identitásukat. Azzal, hogy a Don't ask, don't tell ('Ne kérdezz, ne válaszolj') el lett törölve, a katonáknak nem kell elhagyniuk a szolgálatot attól tartva, hogy nem fogják őket elfogadni – annak ellenére, hogy példamutató teljesítményt tanúsítanak – csak azért, mert melegek. Nem kell többé hazugságban élniük!” – mondta Barack Obama egy nyilatkozatban.

Obama elnöknek segítség kellett, hogy felhívja az emberek figyelmét erre. Lady Gaga idén, a VMA fehér szőnyegére meleg katonák kíséretében jött, akiknek le kellett szerelniük, mert melegek voltak. Gaga videókat is készített, melyekben arra kérte az embereket, segítsenek, hogy a homoszexuális katonáknak ne kelljen hazugságban élniük. Mikor az énekesnő megtudta, hogy sikerrel jártak, ezt írta: „Nem tudom visszatartani a könnyeimet és a büszkeségem. Megcsináltuk! Ma a szenátus hatályon kívül helyezte a DADT-t. Egyenlőség 17 év után.” Lady Gaga számára nagyon fontos az egyenlőség, és ezt  ki is nyílvánítja.

A meleg műsorvezető, Ellen DeGeneres a következőket írta Twitter-oldalán: „Köszönjük szenátorok, hogy egy lépéssel közelebb kerülhetünk a teljes egyenlőséghez.”

Lady Gaga és Ellen mellett Katy Perry és Pink is megköszönte a szenátus e lépését.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek