Starity

Sok mindenre jó az aranykalászos gazda képzés!

2024. május 12. 16:04   |   

Nem is hinnénk, hogy egy-egy képzés elvégzése mennyi előnnyel jár. Felnőttként nagyon is érdemes tehát figyelemmel követni, milyen tanfolyamok indulnak, hiszen lehet, hogy egy új szakmát szerezhetünk, vagy a meglévő képességeinket fejleszthetjük.

hirdetés
Sok mindenre jó az aranykalászos gazda képzés!

Az Alfakapos.hu Aranykalászos gazda képzése is igen sok lehetőséget rejt magában: aki ezt elvégzi, birtokában lesz annak a tudásnak, amely ahhoz szükséges, hogy valaki szakszerűen vezessen egy gazdaságot. De nemcsak erre jó! Cikkünkben bemutatjuk a részleteket.

Miért érdemes elvégezni az aranykalászos gazda képzést?

Az aranykalászos gazda képzést elsősorban azok számára indítják, akik a mezőgazdaság területén helyezkednének el: azaz növénytermesztéssel, állattenyésztéssel foglalkoznának elsősorban.

A tanfolyam végeztével a hallgatók képesek lesznek önállóan irányítani egy gazdaságot, előtérbe helyezve a környezetvédelmet. Az itt tanulók megismerik majd a kertgazdálkodás, valamint az állattartás és a szántóföldi növénytermesztés alapjait. 

Tudni fognak mindent a takarmánynövényekről az ültetéstől kezdve a betakarításig, tárolásig. Jártasak lesznek a zöldség-, a gyümölcs- és szőlőtermesztésben. Érteni fognak az állatok szaporításához és takarmányozásához.

Napjainkban igen kevés emberről mondható el, hogy ezekhez valóban konyít valamit. A jövő azonban a fenntartható gazdálkodásé, így nagy előnyre tesz szert az, aki elvégez egy aranykalászos gazda tanfolyamot.

További előnyök

De nemcsak azoknak érdemes jelentkezniük a képzésre, akik tanyán, mezőgazdasági üzemekben dolgoznának. Talán sokan nem is tudják, hogy a jelenlegi törvények szerint 1 hektárnál nagyobb földterületet csak az vásárolhat, aki rendelkezik legalább ezzel a szakképesítéssel – vagy magasabb mezőgazdasági végzettséggel.

Továbbá olyan szakembereknek is szokták javasolni a képzést, akik már tevékenykednek valamilyen kapcsolódó területen – például méhészeknek, borászoknak, biogazdálkodóknak. Hasznos lehet ez a képzés a gyógynövények iránt érdeklődőknek vagy a falusi turizmusban érdekelteknek is.

Mit kell tudni a tanfolyamról?

Az Alfakapos.hu által indított aranykalászos gazda képzés 2 hónap alatt elvégezhető. Az elméleti órákat online tartják, a gyakorlatot külső helyszínen kell megszerezni, erre a rádpusztai telephely is biztosít lehetőséget.

A jelentkezés feltételei a következők:

  • Alapfokú iskolai végzettség, de az is beiratkozhat, aki Dobbantó programban vett csak részt

  • Egészségügyi alkalmasság

  • Érvényes „B” kategóriás vezetői engedély vagy T, illetve C+E, C1+E kategória – ez a szakképesítő vizsgához szükséges csak, ahol gépüzemeltetési feladatok is lesznek.

  • A végzett aranykalászos gazdának ugyanis kell, hogy legyen mezőgazdasági vontató vezetésére érvényes vezetői engedélye – ezt a tanfolyam ideje alatt külön meg lehet szerezni.

A képzés végén tanúsítványt kapnak a résztvevők, amellyel szakképesítő vizsgára lehet jelentkezni a bizonyítványért. A képzést szervezők mindenben a segítségedre lesznek, keresd fel őket bátran!

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek