Starity

Közkedvelt használt számítógép egyenesen Japánból!

2024. május 20. 16:04   |   

Napjainkban egyre népszerűbbek a használt számítógépek, egy növekvő piacról beszélhetünk. Sokan a környezettudatosság jegyében választanak ilyen készülékeket, míg mások inkább financiális okokból kifolyólag. A piacon nagyon népszerűek egy japán gyártó termékei. Lássuk, hogy melyik márkáról van szó!

hirdetés
Közkedvelt használt számítógép egyenesen Japánból!

Új és használt Fujitsu számítógépek egyenesen Japánból!

A világhírű japán gyártó nem más, mint a Fujitsu. 1935-ben alapították a céget Tokióban, jelenleg számos elektronikai eszközt gyártanak, azonban a nevükhöz köthető 1954-ben az első Japán számítógép, ami a nagyobb adatok feldolgozását szolgálta. Ma már ott tartanak, hogy idehaza is nagyon keresettek a termékeik, még másodkézből is, érdemes megnézni például a PC Aréna használt Fujitsu számítógépeit.

2002-ig úgynevezett mainframe-eket is gyártottak, azaz nagyszámítógépeket, melyeket kormányzati szervek, bankok és a legnagyobb vállalatok használnak. Közben elkezdtek asztali PC-ket is gyártani, melyek közül a mini változat is a kínálatuk részévé vált.

Ma már a Fujitsu a harmadik legnagyobb elektronikai vállalat. Elkötelezett hívei a környezetvédelemnek, a fenntarthatóságnak és a fenntarthatóságnak. Úttörő szerepük van többek között az okosvárosok fejlesztésében, de emellett is számos kutatásban vesznek részt.

3 híres Fujitsu-sorozat

Az alábbi három sorozattal találkozhatunk idehaza is, mert ezek lettek a legsikeresebbek mind közül:

  • Fujitsu ESPRIMO: Főleg irodai és otthoni felhasználásra szánt gépekről van szó.

  • Fujitsu CELSIUS: A professzionális felhasználást támogató termékek kerültek ebbe a sorozatba. Akár grafikai, mérnöki munkához is alkalmasak, sok memóriával és nagy teljesítményű processzorral készülnek.

  • Fujitsu PRIMERGY: Ez a sorozat olyan szervereket tartalmaz, melyek nagy adatokkal képesek dolgozni.

Itthon a használt piacon jellemzően az ESPRIMO sorozat tagjaival fogunk találkozni, mivel ezek közé tartoznak az üzleti modellek. Azonban érdemes a CELSIUS-ra is rákeresni, ha komolyabb erőgépre lenne szükségünk. Minden esetben úgy válasszunk asztali PC-t, hogy az az igényeinknek megfeleljen, el lehessen rajta végezni azokat a feladatokat, amikre szánjuk.

Milyenek a használt Fujitsu számítógépek?

Jellemzően nagyvállalatok adják a célcsoportjukat, ahol olyan készülékekre van szükség, amivel akár napi 10-16 órát is dolgozhatnak az emberek. Ennek megfelelően elvárt a legmagasabb minőség és a megbízhatóság. Alapkövetelmény a hosszú élettartam, melynek eredménye, hogy akár 8-10 évig is hibamentesen képesek a PC-k nagy teljesítményen, intenzív használat mellett is működni.

Ennek ellenére ezek a cégek jellemzően már 2-3 éven belül lecserélik a tökéletesen működő eszközeiket, hogy újabbakra cseréljék őket. Így szinte új állapotban kerülhetnek újraértékesítésre. Az olyan kiváló cégek, mint amilyen a PC Aréna, átnéz minden ilyen készüléket, és ha valamit szükséges cserélni, azt megejtik. Így ha egy használt Fujitsu számítógépet választunk, garantáltan nem fogunk csalódni.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek