Starity

Gary Oldman nem akarta megbántani a Harry Potter rajongóit, amikor a saját alakítását becsmérelte

2024. május 23. 10:10   |   Szerző: Four

A színész elárulta, egyáltalán nem volt célja megbántani Sirius Black rajongóit.

hirdetés

Tegnap a cannes-i filmfesztiválon nyilatkozott Gary Oldman arról, hogy egyáltalán nem akarta megbántani a Harry Potter-fanokat egy korábbi kijelentésével. 

A színész tavaly arról beszélt, hogy "középszerűnek" tartja az alakítását Sirius Blackként, ám most tisztázta, ezzel nem a produkciót illetve a történetet akarta lealacsonyítani. 

Oldman azt mondta, nem akarta becsmérelni sem a filmeket, sem a sokak által nagyra becsült karaktereket. 

Azt értettem a korábbi nyilatkozatom alatt, hogy művészként - legyen az színész vagy festő - mindig nagyon kritikus vagy a munkáddal. Ha ez nem így lenne, ha elégedett lennék azzal, amit alkottam, az lenne a halálom. Szomorú lenne, ha egy nap megnézném az egyik alakításomat és kijelenteném: "Ó te jó ég mennyire fantasztikus vagyok."

- mondta, majd hozzátette, talán árnyaltabb lett volna az alakítása, ha a többi Harry Potter-könyvet is elolvashatta volna. 

Nagyon nagy titok övezte akkor a regényeket, hét lakat alatt őrizték őket. Ha már a kezdettől tudtam volna, ha elolvashattam volna mind az öt könyvet és láthattam volna a karakter ívét, akkor talán máshogy közelítem meg. Talán más megvilágításba helyeztem volna. Amikor elvállaltam a Harry Pottert, csak egy könyv, a Harry Potter és az azkabani fogoly állt rendelkezésemre, az az egy reprezentációja a fickónak. Csak egy könyv a "Sirius Black-könyvtárból", és így értettem a korábbi nyilatkozatom. Nem akartam utalni semmi olyasmire, hogy a film szörnyű vagy én voltam szörnyű - csak azt kívánom, bárcsak más körülmények között készülhetett volna. De nem akartam megbántani senkit, aki kedveli azt a filmet. 

- mondta. 

via Deadline

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek