Starity

Vilmos herceg és Károly király lemondták az összes hivatalos programjukat

2024. május 24. 12:12   |   Szerző: Four

A király és a trónörökös ezen a héten visszamondta az összes hivatalos kötelezettségét.

hirdetés

Károly király és Vilmos herceg bejelentette, lemondják a hét további részében esedékes programjaikat. A Buckingham-palota közleménye szerint erre azért került sor, mert a brit miniszterelnök, Rishi Sunak a vártnál korábbra, július 4-re hirdette meg a következő brit parlamenti választást. 

A közlemény szerint a király és a trónörökös a hagyományos protokoll értelmében visszalép minden olyan eseménytől, amely elvonja a figyelmet a választási kampánytól, de elnézést kér azoktól, akiket ez bármilyen formában érint. 

Károly királynak három, Vilmos hercegnek egy olyan hivatalos programja volt a hét további részében, amelyet le kellett mondania. 

A brit királyi család esetében bevett szokás, hogy egy választás előtt visszalépnek bizonyos hivatalos feladataiktól, hogy pártatlanságukat hangsúlyozzák. 

Ugyanakkor a Tatler információi szerint több nagyobb hivatalos esemény sem marad el a választásig: Károly király normandiai látogatása, vagy Vilmos herceg utazása Omaha Beach-re, ahol veterán katonák előtt tiszteleg. Emellett valószínű, hogy Károly király részt vesz Trooping the Colour zászlós díszszemlén, a Royal Ascoton és a Garter Day ceremóniáján is.

Embed from Getty Images

via Page Six

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek