Starity

Hogyan változik a bőrápolás tavasszal? Segít a La Roche-Posay!

2024. május 25. 21:09   |   

A tavasz az újjáéledés időszaka. Lekerülnek a nagykabátok és a pulóverek, egyre többet mutatunk testünkből, s ezzel együtt a bőrünkből is. A pattanások, az apró bőrhibák, a szőrtelenítés után maradt száraz felületek éppen úgy gondot jelenthetnek, mint a narancsbőr. A hófehér lábak szoli után kiáltanak, de az ésszerű gondolkodás jegyében inkább döntünk a barnítókrémek mellett. Hol ronthatjuk el mindezt? Mire érdemes odafigyelni akkor, ha a tavaszi bőrápolási rutin kialakításáról van szó? Tarts velünk, és tudj meg többet a témáról a La Roche-Posay segítségével!

hirdetés
Hogyan változik a bőrápolás tavasszal? Segít a La Roche-Posay!

Fürdés után hidratálás – de hogyan?

Minél hosszabb ideig áztatod magad a kádban, vagy zuhanyozol, annál inkább kiszárad a bőröd. A tisztálkodás után tehát alapnak számít a hidratálás. Az elérhető készítmények minden korábbinál szélesebb kínálatban megtalálhatók az online és a hagyományos üzletekben egyaránt. Mi alapján érdemes választani? Az ár vagy a minőség legyen a döntő? Sokan vannak, akik szívesen szagolgatják a testápolókat, pedig az elsődleges szempontnak inkább az összetevők listájának kellene lennie. A La Roche-Posay szerint a dermokozmetikumok között minden bőrtípushoz rátalálhatsz a megfelelő, garantáltan nem irritáló készítményre. Míg télen a hidratáláshoz a gazdagabb krémeket érdemes előnyben részesíteni, addig az egyre melegebb hónapokban már inkább a könnyebb textúrájú megoldások bizonyulnak majd praktikusnak.

Radírozás vagy hámlasztás?

Az elhalt hámsejtek eltávolításával üdébb, rugalmasabb lesz a bőr. Vannak, akik kifejezetten a durva szemcsés radírokat kedvelik, ám a tapasztalatok azt mutatják, hogy a radírozást a megfelelő hámlasztóval sikerülhet kiváltani. Az AHA és a BHA nemcsak az arcon tesz csodát, hanem a testen levő pattanások ellen is kitűnően szolgálnak. A La Roche-Posay arra is rendszeresen felhívja a figyelmet, hogy a száraz átdörzsölés nem egyfajta új trend, hanem igencsak hatékony módszer az egyenletes bőrfelület elérésének érdekében. Kiváló száraz keféléshez alkalmas eszközök érhetők el a puhább verziótól kezdve egészen a durva, a narancsbőr ellen is hatékony fegyverként bevethetőig. A keringés élénkítésével a bőr az olyan kritikus területeken is jobb állapotba hozható, mint a comb, a popsi és a has.

La Roche-Posay: pigmentfoltok ellen fényvédelem!

Az UV-sugarak egyre erősebbek lesznek a nyárhoz közeledve. A fényvédő alkalmazása évszaktól függetlenül kiemelt jelentőséggel bír, ugyanis az UVA-sugarak az ablakon és a szélvédőn is áthatolnak, öregítve ezzel a bőrt. A pigmentfoltok a kézfejet sem kímélik, az itt megjelenő foltok sokat elárulnak az életkorról és a tudatos bőrápoláshoz való hozzáállásról. Érdemes tehát az arcra használt fényvédőt a kézfejre is felvinni, és kézmosás után ismételni a folyamatot. A tavaszi napfürdőzések alkalmával ne feledkezz meg a szabadon levő bőrfelület védelméről sem, a napvédő készítmények már most ott sorakoznak a webshopok és üzletek előkelő helyén.

Napozás vagy barnítás?

Ki ne szeretné a kellemes tavaszi napsütésben begyűjteni a D-vitamint, és akár egy kis színt is? A probléma ott kezdődik, ha mindezt a megfelelő minőségű és faktorszámú készítmények nélkül tesszük. Azzal már egyre többen tisztában vannak, hogy a nyári hőségben valós egészségügyi kockázat a tűző napon tartózkodni, ám ennek ellenére is zsúfolásig vannak a strandok medencéi a déli órákban is. Egyéni felelősség és tudatosság függvénye, hogy nemet mondasz-e a napon való aszalódásnak, vagy például a szolárium kínálta azonnali, egyenletes barnaságnak.

Mire figyelj önbarnítás közben?

A La Roche-Posay tapasztalatai azt mutatják, hogy az elmúlt években mind nagyobb népszerűségnek örvendenek az önbarnítók. Hab, spray, krém – a többféle formula között mindenki megtalálhatja azt, ami beválik neki. Az a bizonyos jól ismert önbarnító illat sajnos nem elkerülhető, de számos készítmény a felkenéskor egészen jó illatot áraszt, ráadásul egyenletesen terül. Ez utóbbi korántsem elhanyagolható szempont, hiszen a foltosság így egyszerűbben elkerülhető. Felviheted kesztyűvel a barnítót, bronzosítót, vagy kézzel is elkenheted, ám minden esetben figyelj oda a kézmosásra. Ha néha sikerült már mellé lőni a barnítással, akkor pontosan tudod, miért lényeges ez.

La Roche-Posay: fókuszban a hirdatálás és a fényvédelem

Az átmeneti tavaszi hónapokra tehát a bőrápolás szempontjából már érdemes úgy tekinteni, mintha nyári meleg lenne. A klímaváltozás következtében valószínűleg hasonló hőmérsékleti értékekkel találkozhatunk majd. Védd a bőröd az ultraibolya-sugárzással szemben, és ne feledkezz meg a hidratálásról sem. A szőrtelenítés következtében fokozottan kiszáradhat a bőr, ezért a lábakon és a karokon extra hidratálás szükséges az ilyen alkalmak után. A tavaszi-nyári hónapok úgy lesznek igazán felejthetetlen, ha közben nem kell leégéssel szembesülni, ráadásul hosszútávú következmények sem járnak együtt az önfeledt vízparti pihenéssel, vagy az arborétumokban történő sétákkal.

Írta: Kiss Anita

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek