Starity

Eltűnt a brit királyi család honlapjáról Harry herceg nyilatkozata, amely nagyon felidegesítette az apját

2024. május 28. 19:07   |   Szerző: Four

Harry herceg 2016-ban tett egy ritka nyilatkozatot Meghan Markle-lel kapcsolatban, amely nagyon felbőszítette Károly királyt.

hirdetés
Eltűnt a brit királyi család honlapjáról Harry herceg nyilatkozata, amely nagyon felidegesítette az apját
Fotó: hu.depositphotos.com

Harry herceg 2016-ban egy a brit királyi családra akkoriban egyáltalán nem jellemző nyilatkozatot tett a kommunikációs titkára által. A herceg hosszú írásban ismerte el, hogy egy párt alkot Meghan Markle-lel, emellett nehezményezte a színésznőt érintő negatív cikkek áradatát. Ez a nyilatkozat a Page Six szerint jóideig fent volt a brit királyi család honlapján, de ma már nem lehet megtalálni. 

A Newsweek szerint tavaly december 3-án még elérhető volt a nyilatkozat linkje, de egy héttel később már nem - feltehetően ekkor távolították el az írást. 

A nyilatkozat szerint Markle-ről "rasszista és szexista hangvételű cikkek illetve kommentek születtek", folyamatosan pereskednie kellett a párnak a rágalmazások miatt, emellett a híresség anyjának "paparazzik zaklatásával kellett megküzdenie" csakúgy, mint magának Meghannek, akinek az otthonába "illegálisan próbáltak bejutni a lesifotósok", emellett arra is panaszkodott Harry a titkárán keresztül, hogy "Markle exbarátját és kollégáit rengetegen próbálták lefizetni" valamilyen információért cserébe. 

Harry herceg aggódik Ms. Markle biztonságáért, és mélységesen csalódott, hogy nem tudta megvédeni őt. Nem helyénvaló, hogy csupán pár hónapja élnek párkapcsolatban, és Ms. Markle már ekkora vihar közepén találja magát. Harry herceg tudja, hogy sokan azt fogják mondani erre: "ez az ára", és "mindez része a rendszernek". Erőteljesen helyteleníti ezt. Itt nem egy játékról van szó, hanem Harry és Meghan életéről.

- írta a nyilatkozatban.

Harry a tavalyi memoárjában arról vallott, hogy ez a nyilatkozat elképesztően feldühítette Károly királyt és Vilmos herceget, mert mindketten a brit királyi családban híres "ne panaszkodj, ne magyarázkodj" elvet vallották. 

A kijelentésem újabb támadásokat generált - ezúttal a családomtól. Papa és Willy nagyon dühösek voltak, jól leteremtettek. A nyilatkozatom rossz színben tünteti fel őket, ezt mondták. A pokolba, miért is? Mert ők sosem tettek nyilatkozatot a barátnőjük vagy feleségük védelmében, amikor őket zaklatták. 

- írta. 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek