Starity

7 gyakori online kaszinókkal kapcsolatos tévhit eloszlatása és magyarázata

2024. május 28. 00:12   |   

Napjainkban számos remek szórakozási lehetőség közül választhatunk, ha egy kis kikapcsolódásra vágyunk. Lefoglalhatjuk magunkat egy izgalmas olvasmánnyal, megnézhetünk egy filmet kedvenc színészünkkel a főszerepben, vagy akár kipróbálhatjuk a legújabb online kaszinójátékokat is. Ez utóbbi szabadidős tevékenységgel kapcsolatban azonban a mai napig számos mítosszal találkozhatunk az interneten.

hirdetés
7 gyakori online kaszinókkal kapcsolatos tévhit eloszlatása és magyarázata
Fotó: pexels.com

Az alábbiakban lerántjuk a leplet a leggyakoribb online kaszinós mendemondákról és elmagyarázzuk, hogy miért téves ezen állítások többsége. Íme 7 gyakori online kaszinókkal kapcsolatos tévhit.

1. tévhit: Az online kaszinóoldalak nem biztonságosak

Hazánkban sokan úgy gondolják, hogy az online kaszinóoldalak nem biztonságosak. Azonban jobb ha tudod, hogy a legálisan működő internetes szerencsejáték-oldalaknak rendkívül szigorú biztonsági előírásoknak kell megfelelniük a működéshez.

Azok a kaszinók például, amelyek egy nemzetközileg elismert szerencsejáték-felügyelet engedélyével rendelkeznek rendszeres ellenőrzésen esnek át. A felügyelő hatóság ugyanis bizonyos időközönként megvizsgálja, hogy minden irányelvet és előírást tiszteletben tart-e az adott online kaszinó működtetője. Amennyiben nem, a kaszinó engedélye azonnal bevonásra kerülhet. Épp ezért a gyakorlatban azt tapasztalhatjuk, hogy a licenszelt kaszinók mindent megtesznek azért, hogy garantálják játékosaik védelmét.

Ha a játék teljes időtartama alatt biztonságban szeretnél maradni, azt javasoljuk, hogy mindenképp ellenőrizd le, hogy rendelkezik-e valamilyen engedéllyel az általad választott online kaszinó Magyarországon. Ehhez a bestcasinosites.net/hungary/ oldalon találsz egy rövid útmutatót is. A legjobb ha olyan kaszinóoldal mellett teszed le a voksod, amely egy olyan jó hírnevű hatóság által kibocsátott szerencsejáték-engedéllyel rendelkezik mint például a Máltai Szerencsejáték Hatóság vagy az Egyesült Királyság Szerencsejáték Bizottsága.

2. tévhit: Az operátorok manipulálják a kaszinójátékokat

A kaszinójátékokkal kapcsolatban gyakran hallani olyan kijelentéseket miszerint az operátorok csalnak a játék során és manipulálják a játékok kimenetelét. Ily módon biztosítva, hogy a kaszinó jöjjön ki nyertesként a történetből.

Az igaz, hogy a kaszinójátékok úgy vannak megtervezve, hogy házelőnyt nyújtsanak a kaszinónak. Máskülönben az operátoroknak nem érné meg kaszinóoldalakat üzemeltetni. Azonban, ez az előny hosszú távon, több ezer játékosra elosztva realizálódik. Így egyáltalán nem jelenti azt, hogy nincs esélyed nyerni.

A játékosok közötti egyenlő esélyek biztosítására a játékfejlesztők ún. véletlenszám-generátorokat (Random Number Generator vagy röviden: RNG) alkalmaznak. Ezek olyan szoftverek, amelyeket véletlenszerű számok generálására használnak. Segítségükkel biztosítható, hogy a játék kimenetele kiszámíthatatlan és az előző eredményektől független legyen.

Számos online kaszinójáték esetében használják ezt a technológiát. Így akár rulettre, blackjackre, online nyerőgépre vagy más játékra esik a választásod, biztos lehetsz benne, hogy minden egyes pörgetés vagy kártyalap leosztása véletlenszerű lesz.

3. tévhit: A kaszinójátékok kizárólag szerencsén alapulnak

Habár a legtöbb kaszinójáték szerencsén alapul, vannak olyan játékok is, amelynél nagyban számítanak a játékosok képességei is. Ilyen játék többek között a póker, a blackjack és a craps is. Ezekben a játékokban a játékszabályok alapos ismeretével, egy jó stratégiával és némi ügyességgel felvértezve kivételes sikereket érhetsz el.

4. tévhit: A tét nagyságának növelésével befolyásolhatók a játékosok nyerési esélyei

Gyakori tévhit, hogy a játékban a tét nagyságának növelésével a játékosok képesek befolyásolni nyerési esélyeiket. Míg a nyeremény összegének nagysága valóban növelhető ily módon, a játék kimenetelét nem lehet befolyásolni a tét összegével. Az RNG-t alkalmazó játékok esetében a szoftver ugyanis nem veszi figyelembe a tét mértékét a játék kimenetelének meghatározásakor. Az eredmény teljesen véletlenszerűen kerül megállapításra.

Kizárólag egyes progresszív jackpotok esetében jelenthet előnyt egy nagyobb összegű tét megtétele, mivel ezekben a játékokban ez elvárás lehet a jackpot megnyeréséhez. De ezt az esetet leszámítva a nyerési esélyeid szempontjából teljesen lényegtelen, hogy mennyi pénzt teszel fel egy játékban.

5. tévhit: Ha egy játékos régóta nem nyert, akkor hamarosan fog

Sok szerencsejátékos megrögzötten hisz abban, hogy ha egy játékkal kellő ideig játszik, akkor egyszer csak esedékes lesz egy nagyobb nyeremény. Ez az érvelés a Gambler’s Fallacy-ként, azaz a szerencsejátékos tévedéseként is ismert teórián alapul, miszerint egy esemény bekövetkezésének valószínűsége függ a korábbi, attól független események kimenetelétől.

Egy példán keresztül szemléltetjük hogy néz ki ez az elmélet a gyakorlatban:

Ha egy játékos már 5-ször pörgetett egy online rulett játékban anélkül, hogy nyert volna, tévesen úgy gondolhatja, hogy a 6-dik pörgetés alkalmával nyerni fog. Hiszen úgy érezheti, hogy végre elérkezett az idő a nyerésre. De ez fordítva is megtörténhet. Ha egy nyerőgép épp egy nagy nyereményt fizetett ki, a játékosok azt hihetik, hogy ezt követően egy darabig esélyük sincs a nyerésre.

Azonban mindez elég távol áll az igazságtól. Az RNG szoftvereknek köszönhetően az egyes eredmények egymástól függetlenek, ezért a játékok korábbi kimeneteleinek nincs befolyásuk a jövőbeli eredményekre. Egyszerűen megfogalmazva ez azt jelenti, hogy akár 10-szer is nyerhetsz vagy veszíthetsz egymás után.

6. tévhit: Az online kaszinójátékok függőséget okoznak

Valószínűleg Te is sokszor hallottál már különböző forrásokból arról, hogy az online kaszinójátékok függőséget okoznak. Míg a függőség kialakulásának lehetősége mindig fennáll a szerencsejátékok esetében, felelős magatartással könnyen minimálisra csökkenthető a függővé válás veszélye.

A játékszenvedély kialakulásának megelőzéséhez fontos tisztában lenned azzal, hogy mikor kell abbahagynod a játékot. Jó ötlet lehet például ha előre meghatározol egy bizonyos időkeretet vagy költségkeretet a játékhoz. Ha pedig úgy érzed, hogy segítségre van szükséged, ne félj szakértőkhöz fordulni. Az sztfh.hu oldalán megtalálod a Magyarországon játékfüggőséggel foglalkozó szervezetek elérhetőségét.

7. tévhit: A legjobb online kaszinó stratégiák biztos nyereséget garantálnak

Manapság több online kaszinó stratégiáról is azt állítják az emberek, hogy még a kezdők számára is biztos nyereséget garantálnak. Ha ez valóban így lenne, akkor az online kaszinók már rég csődbe mentek volna, hiszen nem tudnák teljesíteni a megnövekedett számú kifizetéseket.

Sajnos biztos stratégia nem létezik a nyerésre. De azért néhány módszer segítségével hatékonyabban kezelheted a bankrollod és megalapozottabb döntéseket hozhatsz a játék során. Ezek pedig végső soron mind hozzájárulhatnak a nyerési esélyeid növeléséhez is.

Számos online kaszinókkal kapcsolatos tévhit kering a köztudatban. Míg ezek egy része csak mendemonda, vannak azért olyan állítások is, amelyek tartalmaznak valamennyi igazságot. Reméljük, hogy a fentiekkel sikerült tiszta vizet öntenünk a pohárba, és most már Te is tudod, hogy nem kell mindent elhinni, amit az online kaszinókról és kaszinójátékokról állítanak.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek