Starity

16 érdekesség, amit talán még nem tudtál Demi Lovatóról

2024. június 01. 14:02   |   Szerző: LexiCobain

Cikksorozatunk legújabb részében a Rocktábor sztárjáról hoztunk és néhány izgalmas tényt.

hirdetés

1. Korábban a Seventeen magazinnál publikálta írásait

Kevesen tudják róla, de amellett, hogy kiváló dalszerző, előadó és a színjátszásban is jeleskedő szupersztár, még az írás sem áll messze tőle. 2011-ben közreműködött a tinédzserek körében nagy népszerűségnek örvendő Seventeen magazin szerkesztésében.

2. Selena Gomezzel óvodáskoruk óta ismerik egymást

Mindketten a Barney & Friends című gyerekműsorban kezdték pályafutásukat, később közös YouTube-csatornát vezettek The Demi & Selena Show címmel, majd közös karrierjük csúcsát a kettejük főszereplésével készült Hercegnő Védelmi Program című tinivígjáték jelentette 2009-ben, azóta azonban megszakították egymással a kapcsolatot.

Deminek nincs baja Selenával, semmiféle ellenségeskedés nincs közöttük. Egyszerűen csak nem barátok többé

– nyilatkozta egy anonimitást kérő barát a Us Weeklynek.

3. Kedvenc Disney-hercegnője Hamupipőke

Noha a Jégvarázs Let It Go című dala volt az, amit felénekelt – nem is akárhogyan –, elmondása szerint nem Anna vagy Elsa a kedvenc hercegnője, hanem a tőlük jóval puritánabb, nyílt szívű és szerény, mégis jóságos és szorgalmas Hamupipőke. Érdekesség, hogy egyik kutyáját is erről a karakterről nevezte el.

4. Magántanuló volt

Miközben a siker és népszerűség rávetülő árnyékával küzdött és keményen dolgozott, hogy jobbnál jobb szerepekben csillogtathassa meg tehetségét, közben pedig építőkockáról építőkockára építette fel énekesnői karrierjét, óriási nyomás nehezedett rá. Ebben iskolatársai nem igazán segítettek neki, sőt állandó céltáblája lett a csúfolódásoknak, ezért arra kérte édesnajyát, engedje, hogy magántanulóként folytassa a tanulmányait.

12 éves koromban bántottak a társaim, szociális szorongás alakult ki nálam, és már képtelen voltam bízni a velem egykorú lányokban. Egy nap a suli legnépszerűbb csaja elkezdte azt hangoztatni, hogy Deminek meg kéne ölnie magát. Fel kellene vágnia az ereit., ennek hatására pedig egy öngyilkossági petíció indult velem kapcsolatban, amit többen is aláírtak

– vallotta egy interjúban.

5. Anyukája professzionális pomponlány volt

Deminek volt honnan örökölni a táncban megmutatkozott tehetségét, mivel édesanyja, Dianna De La Garza a Dallas Cowboys csapatnak volt a hivatalos pomponlánya az 1980-as évek elején. Később azért lépett kis a csapatból, mert énekesnői pályájára szeretett volna fókuszálni.

6. Tinédzserkora óta küzd az alkoholizmussal és drogfüggőséggel

Szenvedélybetegsége olyan méreteket öltött, hogy már többször is majdnem az életét követelte. Saját bevallása szerint volt olyan időszak, amikor 0-24-ben mellette volt valaki, aki vigyázzon rá, de még így sem tudott józan maradni.

Volt egy józan társ mellettem, aki a nap minden percében felügyelt engem és velem is élt, de még így is el tudtam sumákolni, hogy továbbra is drogoztam

– vallotta Demi.

7. Sokoldalú zenei tehetség

Az egészen nyilvánvaló, hogy a hangja a legfőbb „hangszere”, és az is köztudott, hogy mind zongorán, mind gitáron tud játszani, viszont kevesen tudják, hogy képes a dobok megszólaltatására is.

8. Allergiás a macskákra

Az énekesnő mindig is nagy állatbarát hírében állt, de nem véletlen, hogy örökbefogadásnál a kutyákat részesíti előnyben. Egyszer ugyanis magához vett egy macskát, de sajnos nem tarthatta őt meg.

Ami azt illeti, nem tarthattam meg a cicát, már másnap vissza kellett vinnem, mert allergiás vagyok a szőrére

– ismerte be szomorúan.

9. Szépségversenyt nyert 8 éves korában

Még egy hozzá hasonló nagy sztárnak is el kell kezdenie valahol. 2000-ben nemcsak részt vett, de meg is nyerte a Texas állami Cinderella Miniature Miss elnevezésű szépségversenyt – több száz bájos kislány elől elhalászva a díjat és a megtisztelő címet.

10. Édesapjával nem volt jó a viszonya

Demi alig kétéves volt, amikor a szülei elváltak, édesapja, Patrick Lovato pedig már ekkortájt is nem feltárt mentális zavarral küzdött és elutasította a betegségére irányuló kezelések lehetőségét. Apa és lánya között még tovább romlott a viszony, amikor Demi tinédzser lett és úgy döntött, megszakítja a kapcsolatukat. Ennek tisztázására már nem volt alkalmuk, ugyanis a férfi 2013-ban elhunyt, Demi pedig a veszteség hatására elindította Lovato Treatment Scholarship Program elnevezésű alapítványát, mellyel az a célja, hogy anyagi támogatást nyújtson mentális problémákkal küzdők számára, hogy azok az állapotuknak és betegségüknek megfelelő kezelésben részesülhessenek.

11. Kelly Clarkson a példaképe

Elmondása szerint mindig is csodálta a Because of You énekesnőjének vokális tehetségét és a kerrierje érdekében hozott döntéseit, de nem kizárólag ezek miatt választotta őt példaképének.

Azt gondoltam, Kelly nagyszerű példakép. Sosem mutatkozott vagy vezetett részegen és nem láthattuk botrányosan felöltözve sem

– indokolta döntését Demi.

12. Ő is lehetett volna Hannah Montana

Igaz, Demit is meghallgatták Hannah szerepére, végül nem ő, hanem kolléganője, Miley Cyrus lett a befutó. Állítása szerint nem bánja, hogy így alakult a dolog, mert legalább megmutathatta magát, a Disney fejeseinek pedig tetszett a látvány és rövidesen több szerepet is ajánlottak neki, melyek aztán feltették őt a hollywoodi hírességek térképére.

13. Nemi erőszak következtében veszítette el a szüzességét

A vele egyidős Disney-sztárokhoz hasonlóan Demi is tisztasági gyűrűt hordott, ami azt hivatott üzenni az ellenkező nem képviselőinek, hogy a lány a házasságig ártatlan kíván maradni. Ez sajnos nem így alakult, de ebben a színész-énekesnőnek nem sok döntési lehetősége volt.

Összejöttünk [egy sráccal], de közöltem vele, hogy Bizonyos ponton túl nem mehetünk, még szűz vagyok és nem így akarom elveszíteni a szüzességemet!, neki azonban ez mit sem számított

– elevenítette fel a fájdalmas emléket Demi.

14. Húga szerepelt a Született feleségekben

Talán kevesen kötik össze a két lányt egymással, pedig a Juanita Solist alakító Madison De La Garza Demi húga. A lány 72 epizódban tűnt fel, mint a Gabbyt megformáló Eva Longoria lánya.

15. Asszisztense mentette meg az életét

Függőségei alaposan megkeserítették a fekete hajú szépség életét, ő azonban hosszú évek óta küzd azért, hogy ellen tudjon állni nekik. Évekkel ezelőtt egy visszaesése alkalmával kis híján életét vesztette – akkori asszisztense, Jordan Jackson talált rá és mentette meg az életét.

Meztelen voltam, amikor rám találtak. El voltam kékülve. Otthagyott meghalni [a dealerem], miután kihasznált engem... Amikor felébredtem a kórházban, azt mondták, nemi erőszak áldozata lettem. Erről egyébként volt is egy villanásnyi emlékképem

– mesélte Demi a Dancing with the Devil című dokumentumfilmjében.

Az ismételt droghasználat miatt azonban súlyos árat fizetett: szívinfarktusa lett és háromszor is agyvérzést kapott, melynek következtében agykárosodást szenvedett, ráadásul a látása is súlyosan megromlott.

Többé nem vezethetek, és vakfoltok vannak a látásomban... tüdőgyulladásom lett a fulladástól és többszörös szervi elégtelenségtől is szenvedtem.

16. Majdnem kinyírta Paul McCartney-t

2012-ben, 20 éves korában a Twitteren ismerte be, hogy kis híján elütötte a The Beatles oszlopos tagját, miközben meggyűlt a baja a parkolással.

Szóval... ma beálltam egy parkolóhelyre, melynek a közepén néhány srác állt, én meg majdnem elgázoltam őket... akkor az egyik srác megfordult... egy beatle volt az... igen, jól hallottátok... Sir Paul McCartney... Olyan édes volt! El sem hiszem, hogy találkoztam ma vele.. HŰHA! És... alig akarom elhinni, hogy majdnem megöltem egy beatle-t...

Fotó: Twitter (X) / Demi Lovato (screenshot)

via Diply, WatchMojo, TellTales

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek