Starity

Takács Nikolasnak 4 milliót kell fizetnie?

2010. december 20. 23:11   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Takács Nikolas szerződésszegéssel került az X-Faktorba, ami miatt 4 millió forint büntetést kellene fizetnie.

hirdetés
Takács Nikolasnak 4 milliót kell fizetnie?

Takács Nikolas évekkel ezelőtt, egyetlen hangfelvétellel érkezett Szlovákiából Magyarországra. Az X-Faktor versenyzőjét Szekeres Adrienn és férje karolták fel. Az énekesnő nemrég boltokba került Adventi koncert című DVD-jén is található egy dal, amiben a fiatal tehetséggel duettezik.

A házaspár segítségével Nikolas találkozott a Warner-Magneoton igazgatójával, Joós Istvánnal, aki a következőt nyilatkozta: „Amikor Nikolas másfél éve Magyarországra érkezett, a reményen és a hangján kívül csupán egy általa énekelt dal hangfelvétele volt a vagyona. Amolyan szerencsét próbáló legkisebb legényként járta a várost és kereste a lehetőséget. Kopogtatott szinte minden kiadónál, de sehol sem vették komolyan. Nehéz időszak volt ez számára, és már-már az alapvető létfenntartása is kérdésessé vált, amikor Adrien és férje személyében rátalált a szerencse.”

A kiadó vezetője hozzáfűzte: „Adrienék gyakorlatilag befogadták, és lehetőséget adtak számára, hogy megmutassa tehetségét a koncertjeiken is. Ennek ékes bizonyítéka az a DVD, amit még tavaly ilyenkor rögzítettek az adventi koncertkörúton.”

A kiadó szerződést kötött Nikolasszal, és egy önálló lemezt is elkészítettek vele. A CD azonban soha nem került boltokba, mert a fiatal tehetség szó nélkül lelépett a Warner-Magneoton kiadótól, hogy induljon az X-Faktor elnevezésű tehetségkutató versenyen. Új szerződést írt alá az RTL Klubbal, amivel megszegte a kiadóval kötött élő szerződését. Kezdetben úgy tűnt, hogy a kiadó nem csinál botrányt, és hagyja elmenni az énekest minden következmény nélkül.

Joós István így nyilatkozott az esetről: „A Warner-Magneoton elengedte Nikolast. Úgy döntöttünk, hogy eltekintünk az élő szerződésében foglaltaktól, és nem gördítünk akadályt egy tehetséges fiatal útjába. A döntésünk egyrészről egy, az RTL Klubbal kötött megállapodáson alapul, melynek részleteiről nem kívánok beszélni. A másik része az emberi tényező. Megtehettük volna, hogy botrányt csinálunk az esetből, de nem így tettünk. Nem ragaszkodtunk Nikolashoz, mivel olyan emberekkel szeretünk együtt dolgozni, akik tartják magukat a megállapodáshoz, és engedik, hogy végigkísérjük őket a kezdetektől egészen a csúcsig.”

A kiadó igazgatója így folytatta: Nikolas minden bizonnyal megnyeri az X-Faktort. Mi már másfél éve bizalmat szavaztunk neki, amikor a szakma még csak legyintett rá. Hiába próbálkoztunk az összes rádiónál, hogy játsszák a dalait, sehol sem foglalkoztak vele. A rögzített lemez most a páncélszekrény mélyén pihen. Még nem tudjuk, hogy mi lesz a sorsa. Talán egyszer még jó lesz valamire.”

Mostanra kiderült, hogy az igazgató megérzése hamisnak bizonyult, és Nikolas helyett Vastag Csaba nyerte a tehetségkutatót. Talán ennek köszönhető, hogy a kiadó most mégis 4 millió forintot követelt az énekestől, arra hivatkozva, hogy a három nyelven elkészült Egy igaz szó című klip forgatása, az énekes honlapja, logója, profi fotósorozata és autogramkártyája ennyibe került. A csatorna kivásárolta az énekest a meglévő szerződésből, mert Nikolas saját bevallása szerint nem rendelkezik ekkora összeggel, de a csatorna reméli, hogy a tehetségkutatónak köszönhetően országos hírnevet szerző énekesbe fektetett összeg rövidesen megtérül.

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek