Starity

Céline Dion majdnem halálos adag váliumot vett be

2024. június 12. 08:08   |   Szerző: SzilviD

Céline Dion majdnem halálos mennyiségű váliumot vett be, miközben a merev ember szindrómával küzdött.

hirdetés

Céline Dion még 2022 decemberében fedte fel, hogy merev ember szindrómát diagnosztizálták nála, egy ritka és gyógyíthatatlan neurológiai rendellenességet, amely izommerevséget és fájdalmas görcsöket, kettős látást és mozgáskorlátozottságot okoz. Az NBC kedden (június 11.) sugározta az első televíziós interjúját, amit a betegsége óta adott. Ebben elárulta, hogy az orvosok váliumot írtak fel neki, de függővé vált, és egyre inkább halálosnak számító adag nyújtott csak megkönnyebbülés.

Eredetileg 20 milligramm váliumot írtak fel, de Dion néhány napon belül 90 milligrammot kezdett el szedni. Ezen gyógyszer felnőtteknek ajánlott adagja általában 2 és 10 milligramm között van.

90 milligramm válium megölhet. Leállíthatja a légzést. Egy ponton az volt a helyzet, hogy a szervezetem hozzászokott 20, 30 és 40 milligrammhoz és emelnem kellett. És kellett nekem. Az egész testemet ellazította. Két hét, egy hónap… de aztán megszokod, és már nem működik

– mesélte az énekesnő.

Őszintén szólva nem tudtam, hogy ez megölhet. Bevettem például egy fellépés előtt 20 milligramm váliumot, csak sétáltam az öltözőmből a kulisszák mögé – és már nem éreztem a hatását

– mondta arról, hogy milyen gyorsan múlik el a fájdalomcsillapítás.

Dion elárulta, hogy nehezen jöttek rá a betegségére, a COVID alatt pihenhetett kicsit, de a tünetei nem múltak. Illetve elmondta, hogy leszokott a függőséget okozó gyógyszerekről. Arról is beszélt, hogy vissza akar térni a színpadra. 

Visszamegyek a színpadra, akkor is, ha kúsznom kell, akkor is, muszáj. Megteszem. Céline Dion vagyok [...] nem csak azért, mert muszáj, vagy mert szükségem van rá, hanem azért, mert akarom.

via Just Jared

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek