Starity

A leggazdagabb kaszinótulajdonosok életmódja

2024. június 17. 19:07   |   

A szerencsejáték mindig nagyon vonzó azoknak, akik úgy gondolják, hogy így könnyen és gyorsan pénzhez juthatnak. Ez persze szinte sosincs így, és kizárólag a kaszinókat üzemeltetők és a kaszinók tulajdonosai járnak jól ezzel a hittel.

hirdetés

Mára elég sokan lettek a milliárdos (dollármilliárdos) kaszinó tulajdonosok, és az ő életstílusuk ugyanaz, amit sok játékos csak reménykedve képzel el, hiszen a fényűzés, a kvázi gondtalanság mindenkinek vonzó lehet. A legjobb online kaszinók rendre megpróbálják ennek az életmódnak az előnyei visszaadni játékaikkal, de sokak számára ez halvány vigasz, és elsősorban csak a szórakozás marad nekik. A következőkben megnézzük, kik a legnagyobb szerencsejáték-milliárdosok, akik nem játékosként, hanem cégtulajdonosként értek el a csúcsra.

A milliárdosok életének jellemző vonásai

Egyértelmű, hogy a milliárdosok teljesen más életstílust képviselnek, mint egy átlagos, reggel nyolctól délután négyig dolgozó magyar. Nekünk is van jó esetben egy saját ingatlanunk, egy autónk, meg azért próbáljuk a lehető legtöbbet kihozni a keresetünkből, de azok, akiknél mondhatni a világ összes pénze van, mindezt nagyban csinálják:

  • luxusingatlanok: a leggazdagabbak életének egy nagyon jellemző tulajdonsága, hogy egzotikus helyeken vannak hatalmas ingatlanjaink, személyzettel, mindennel ellátva, ahova bármikor elvonulhatnak pihenni, partizni, élvezni a számukra elért teljes anyagi szabadságot. Olyan kaszinótulajdonosok, mint mondjuk Steve Wynn, a vegasi The Mirage és a Bellagio alapítója, bármikor megszállhatnak saját szállodáikban, amellett, hogy fényűző magáningantlanjaik is vannak.

  • extravagáns kiegészítők: amíg mi több tízéves használt autókkal járunk, a milliárdos kaszinótulajdonosok hatalmas luxusautókkal, sportkocsikkal, yachtokkal és magánrepülőkkel ugranak le a sarki fűszereshez parizerért is. Ez az extravagancia sokaknak tetszik, bár az ilyen gépek karbonlábnyoma igen magas lehet.

  • magánygyűjtemények: a leggazdagabbak mindig halmozzák a kincseket. A már említett Steve Wynn többmilliárdot érő műkincsgyűjteményt állított már össze, amellyel nem csak a saját vagyonának értékét, de társadalmi státuszát is növelte.

  • jótékonykodás: persze nem szabad elfelejteni, hogy a milliárdosok között sokan vannak, akik valamennyit vissza is adnak a társadalomnak, amelynek a hátán felkapaszkodtak. Sokuknak saját jótékonysági szervezetei vannak, mint Sheldon Adelson-nak (a vegasi Venetian alapítója), aki alapítványán keresztül orvosi kutatásokat és a zsidó közösségeket is támogatta.

  • szabadidő és sport: ha nálunk lenne a világ összes pénze, valószínűleg mi sem a zsíros disznóhúst ennénk vörös húsként, hanem a finomabb marhát, birkát és vadakat. Nem is lenne népbetegség az elhízás. Mindenesetre ezek a milliárdosok gyakran aktívan sportolnak, és emellett befektetnek a sportba és a szabadidős tevékenységekbe is.

  • Az általános vonások minden milliárdosnál megegyeznek, hiszen megvan a gazdagságnak a saját stílusa. Mindegy, hogy valaki kaszinóalapító és tulajdonosként, vagy máshogyan lépett a milliárdosok közé, a fentiek jellemzők az életmódjukra.  

Kik ők? – Néhány ismertebb kaszinómilliárdos

Azt már tisztáztuk, hogy mi jellemzi ezeket a milliárdosokat, de meg tudunk-e nevezni akár egyet is? Nehezen, mivel a legnagyobb között (még) nincsenek ott a hazai kaszinógazdák.

Steve Wynn

Wynn neve Las Vegas-ban sokak számára ismert, hiszen népszerű kaszinót, a The Mirage-t és a Bellagio-t alapította, és mára több mint három milliárd dolláros vagyonra tett szert. Botrányos életmódja miatt 2018-ban eltávolították a Wynn Resorts vezérigazgatói posztjáról.

Phil Ruffin

A szintén közel hárommilliárdot érő Ruffin benzinkúttulajdonosként kezdte, majd több mint 60 bolttal elég jelentős vagyonra tett szert, amellyel végül bevásárolhatta magát a Las Vegasban csak The Strip néven nevezett főutcába, a kaszinósorra, ahol a Treasure Island nevű kaszinóhotelt szerezte meg. Emellett még a Frontier Hotel és Kaszinó, valamint a Circus Circus kaszinó is az övé, szintén Las Vegasban.

Lui Che-woo

A hong-kongi üzleti mogul ma már 11 milliárdos vagyonnal rendelkezik, és szállítmányozóból lett ingatlanbefektető és fejlesztőből lett kaszinómilliárdost. A Che-woo hosszú út után 73 évesen vetett bele magát a kaszinóiparba, amikor 2022-ben a Galaxy Entertainmentet megalapította, amely ma már hat hong-kongi kaszinót üzemeltet.

Johann Graff

Európában is vannak sikertörténetek, ilyen például a Novomatic alapítójának, Johann Graf-nak a története. Ő egyike a visszafogottabb milliárdosoknak, pedig közel hétmilliárd dollárra becsülik a vagyonát. Hentesből dollármilliárdossá lett, 1980 óta cége, a Novomatic meghatározó szereplője az online és offline kaszinóágazatnak világszerte.

Összegyűjtött gondolatok a végére

Hazai sikertörténetet még nem láttunk, mert itthon a szerencsejátékot olyan kiváltságos helyzetben lévő személyek üzemeltetik, akiknek alapból megvannak a maguk milliárdjai. Az életstílus persze ugyanaz, csak nem mindegy, hogy valaki kemény munkával és kitartással vagy hátszéllel éri ezt el. A bejegyzésben szereplő milliárdosok mertek kockáztatni, és érdemes lehet közelebbről is megvizsgálni életüket, történetüket, mert ha beletesszük a munkát, bárki elérheti ezeket a magasságokat.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek