Starity

A nagykonyhai lábasok beszerzése

2024. június 24. 21:09   |   

A vendéglátás professzionális eszközöket kíván, hiszen minden nap nagy mennyiségű ételt kell megfőzni. Ezek a lábasok tehát nagy igénybevételnek vannak kitéve, így csak magas minőségű termékeket szabad megvásárolni. A magas minőség azért is lényeges, mert a szakács csak így tudja gördülékenyen és gond nélkül elkészíteni az adott fogásokat.

hirdetés
A nagykonyhai lábasok beszerzése

A beszerzésre nagy hangsúlyt kell fektetni

Nem mindegy tehát az, hogy honnan rendeljük meg a konyhai felszereléseket, a Gasztroplaza Edény webáruház lábasai azonban olyan konyhák számára készültek, amelyek nagy kapacitással működnek. Ezek az edények és lábasok strapabíróak, bírják a gyakori mosogatást és igénybevételt. 

A konyhai lábasok anyaga

A lábasok készülhetnek rozsdamentes acélból, öntöttvasból, alumíniumból, üvegből vagy kerámiából, de mindig olyan edényt kell használni, amely az adott étel elkészítéséhez a legideálisabb. 

Serpenyők és lábasok

A serpenyő egy olyan edény, amelyiknek alacsony az oldalfala, sok esetben hosszú nyéllel rendelkezik és van tapadásmentes változata is. Tökéletesen használható sütésre, párolásra, pirításra, könnyen mozgatható, célszerű többféle méretben is beszerezni. 

A lábas magas falú, legfőképpen főzésre alkalmas. Levesek, zöldségek, főzelékek, köretek elkészítéséhez ajánlatos. A nagyobb űrtartalmú változatokban nagy mennyiségű levesek készíthetők, ezért a nagyüzemi konyhákban elengedhetetlen a használata.

A GN edényekről

A Gasztroplaza választékában is megtalálható GN edények a vendéglátás alapvető kellékei, egységes méretük lehetővé teszi a kompatibilitást, tárolásra, szállításra, tálalásra használják őket. Sokoldalú felhasználhatóságuk nélkülözhetetlenné teszi a vendéglátóipari vállalkozásoknál való alkalmazásukat. 

A jénai tálak

A hőálló jénai tál üvegből készült, sütőbe tehető, ellenálló edény, ami tálalásra is kiváló. Előnye, hogy kibírja a nagy hőmérséklet-különbséget anélkül, hogy elrepedne. Ezen tulajdonság azt is lehetővé teszi, hogy az étellel együtt a hűtőbe tegyük, így nagyon praktikusan használhatók. Sütés során a hő egyenletesen oszlik el benne, így az étel teljes egészében átsül, mutatós megjelenése pedig a tálalásra is alkalmassá teszi. Többféle változatban kapható.

A fedők

A fedők célja, hogy zárttá tegyék az edényt, ezáltal a megfőtt étel tovább marad meleg, valamint attól sem kell tartani, hogy beleesik valami. Üvegből vagy rozsdamentes acélból készül, a tetején fogóval, ami a könnyű ráhelyezést biztosítja. Főzés során bent tartja az edényben a nedvességet és az ízeket, ezáltal az étel hamarabb elkészül és ízletesebb lesz. 

A keverőtálak funkciója az étel-előkészítés során az összetevők elkeveredésének elősegítése, műanyagból vagy rozsdamentes acélból tugjuk őket beszerezni. A kuktával gyorsítható a főzés ideje, a bécsiszelet-sütő pedig a bundázott ételek elkészítéséhez nyújt segítséget. 

A nagykonyha felszerelése odafigyelést kíván, soha nem szabad silány termékekkel felszerelni, ragaszkodjunk a professzionális eszközök beszerzéséhez! 

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek