Starity

Eve Best, a Sárkányok háza sztárja a karakterének sokakat megrázó döntéséről beszélt

2024. július 10. 20:08   |   Szerző: SzilviD

A Sárkány háza sztárja, Eve Best elárulta, hogy miért hozta meg a nagy döntését Rhaenys Targaryen. A cikk Spoilert tartalmaz!

hirdetés

A  Sárkányok háza egutóbbi epizódja sokakat megdöbbentett, és elkeserített. A továbbiakban a cikk Spoilert tartalmaz!

Rhaenys Targaryen utoljára volt látható a sorozatban. Egy látványos sárkány vs. sárkány csatában szembekerül a két unokatestvérével: Aegon Targaryennel (Tom Glynn-Carney) Sunfyre hátán és Aemond Targaryennel (Ewan Mitchell) Vhagar hátán. Végül Rhaenys és sárkánya, Meleys vesztette el a csatát. Holtan zuhantak a földre.

Eve Best színésznő szerint Rhaenys tudta, hogy valószínűleg ez lesz az utolsó repülése, amikor elhagyta Sárkánykövet, hogy felvegye a harcot az ellenséggel.

Ezzel egy nukleáris háborút indít el, és ő volt az egyetlen karakter mindvégig, aki mindent megtett, hogy megállítsa őket. Mert ő az, aki keserű tapasztalatból tudja, és a fiatalabb generáció nem gondolja át, csak azt mondja: »Küldjétek be a sárkányokat!«. Ő és [a férje, Corlys Velaryon], tényleg ők az egyetlen felnőttek a teremben, akik tudják, akik ott voltak és látták - mivel kell szembenézniük

- mondta Best a Varietynek. A színésznő szerint nem tehetett mást erkölcsileg, mint hogy megküzd a másik két sárkánnyal. 

A döntés, hogy elmegy, a visszatérés, hogy megharcol Vhagarral - ez egy abszolút kamikaze küldetés. Számomra ekkor érezte magát igazán szamurájnak. Ez volt a nemes harcos utolsó kiállása. Épphogy megmenekülhetett volna, és mindenkit hagyhattak volna. De ő megtette, mert tudja, hogy erkölcsileg és lelkileg ezt kellett tennie.

Best rámutat, hogy Rhaenys az első évad végén hangsúlyozottan nem égeti el az ellenségeit, amikor lehetősége van rá, így az ő döntése, hogy most háborúba repül.

 

via Winter is coming

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek