Starity

Nehéz körülményekre is megtalálhatjuk a megfelelő gumiabroncsot

2024. július 09. 14:02   |   

Az abroncsok kialakítása nagymértékben meghatározza azt, hogy a járművel hol tudunk hatékonyan és biztonságosan közlekedni. Minden évszakhoz, útviszonyhoz és járműtípushoz eltérő gumiabroncsra van szükség. Szerencsére ma már a beszerzést egyszerűen meg lehet oldani.

hirdetés
Nehéz körülményekre is megtalálhatjuk a megfelelő gumiabroncsot

A sár és a hó sem jelent kihívást

A Gumiflex személy gumiabroncs kínálatában többféle termék található. Az egyes abroncsoknál érdemes figyelni a különböző jelölésekre, ezek ugyanis megmutatják azt, hogy egyáltalán milyen körülmények között lehet vagy kell használni az adott gumiabroncsot. Elsőre egyszerűnek tűnhet a megfelelő kiválasztása, de amint jobban elmélyedünk a széles kínálatban, egyre több kérdés fog megfogalmazódni bennünk. Ajánlott mindig a kiemelkedő minőséget és maximális teljesítményt keresni.

A jelölések között biztosan lesznek olyanok, amelyek jelentésével nem biztos, hogy tisztában vagyunk. Ilyen például az M+S jelölés is, ami tulajdonképpen a Mud&Snow rövidítését jelenti. Ezt a típust elsősorban a téli abroncsok között fogjuk megtalálni. Leginkább 7 Celsius-fokos hőmérséklet alatt teljesítenek a legjobban. Szélesebb a mintázatuk, az árkok is mélyebbek, valamint a futófelület is lamellázott. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy a téli extrém körülmények között is megfelelően tapadjon a jármű, és képes legyen megkapaszkodni még a legnagyobb hóban is a kerék. A féktáv ideális tartományban tartásához szintén jól jön az M+S jelölésű gumiabroncs.

Négy évszakos abroncsokon is megtalálható ez a betűkombináció, amit városi terepjárókon, SUV-on lehet használni. Több olyan gumiabroncs is elérhető a piacon, amin nincs hópehely jel, de az M+S jelölés rajta van. Ezek a termékek alkalmasak arra, hogy saras és/vagy havas útviszonyok között közlekedjünk. Könnyen kiveti magából a sarat, a havat, hogy az ne befolyásolja negatívan a tapadást, a fékezési hatékonyságot.

Nem mindegy, melyik jelölést választjuk

Az új gumiabroncs garnitúra beszerzése során kiemelten figyelni kell arra, hogy mégis melyik gumit választjuk. Az M+S csak egyetlen jelölés azok közül, amelyekkel találkozhatunk. Ha olyat szeretnénk, ami a defekteknek is ellenáll, akkor az RFT rövidítést kell keresni a termékeken. Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy melyik lenne az ideális, de az eddigivel elégedettek voltunk, akkor csak nézzük meg, azon milyen jelölések vannak, és az alapján válasszuk ki a következőt.

Fontos a körülmény

Nem hiába kell nyáron nyári gumit, télen pedig télit használni. Ma már azonban a szélsőséges időjárási körülményekre is fel kell készülni. Pillanatok alatt alakulhatnak ki viharok, saras útviszonyok. Ha a gumiabroncs nem rendelkezik megfelelő tapadással ilyen körülmények között, akkor nem biztonságos a vezetés sem. Mindenképpen olyan garnitúrát válasszunk, amivel a hirtelen kialakult rossz időben is tovább tudunk haladni.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek