Starity

Euro 2024 edzők: Rájuk érdemes figyelni

2024. július 14. 19:07   |   Szerző: Starity

Az EB-hez hasonló nagy sporteseményeken az edzők döntései, például a kezdőcsapat összeállítása, a cserék időzítése és a taktikai változtatások, mind-mind befolyásolják a mérkőzések kimenetelét.

hirdetés
Euro 2024 edzők: Rájuk érdemes figyelni
Fotó: depositphotos.com

Az alábbiakban bemutatunk néhány edzőt, akik meghatározó szerepet játszhatnak a tornán, és akikre érdemes lesz figyelni mind a szakértőknek, mind a szurkolóknak. Az online sportfogadás rajongói számára az UEFA Euro 2024 nemcsak a játékosok teljesítménye miatt izgalmas, hanem az edzők stratégiái és taktikái is kulcsfontosságúak. A tornán részt vevő csapatok sikere nagyban függ attól, hogy az edzők miként tudják optimalizálni a játékosaik képességeit, és hogyan alkalmazkodnak a különböző ellenfelekhez.

Figyelmet érdemlő edzők az EB-n

Az alábbiakban bemutatott nemzeti válogatottakat vezető edzők eddig is nagyszerű teljesítményt nyújtottak, és most az EB-n is igen jól szerepelnek.

Didier Deschamps (Franciaország)

Didier Deschamps immár több mint egy évtizede irányítja a francia válogatottat. Az ő vezetésével nyerte meg Franciaország a 2018-as világbajnokságot, és a 2016-os Európa-bajnokság döntőjébe is eljutott. Deschamps rendkívüli tapasztalatával és taktikai tudásával Franciaország az egyik legesélyesebb csapat a tornán.

Gareth Southgate (Anglia)

Gareth Southgate 2016 óta vezeti az angol válogatottat, és azóta jelentős sikereket ért el, beleértve a 2018-as világbajnokság elődöntőjét és a 2020-as Európa-bajnokság döntőjét. Southgate munkája alatt Anglia számos fiatal tehetséget fedezett fel, és modern, támadó felfogású futballt játszik.

Roberto Martínez (Portugália)

Roberto Martínez korábban a belga válogatottat vezette, és 2023-ban vette át a portugál válogatott irányítását. Martínez tapasztalata és innovatív megközelítése segíthet Portugáliának, hogy ismét az európai élvonalba kerüljön, különösen olyan sztárok mellett, mint Cristiano Ronaldo.

Ronald Koeman (Hollandia)

Ronald Koeman 2023-ban tért vissza a holland válogatott élére, miután korábban a Barcelonát és több másik top klubot is irányított. Koeman játékosként és edzőként is hatalmas tapasztalattal rendelkezik, és célja, hogy visszahozza Hollandia korábbi sikereit.

Kasper Hjulmand (Dánia)

Kasper Hjulmand neve ismerősen csenghet a futballkedvelők számára, hiszen ő vezette Dániát a 2020-as Európa-bajnokság elődöntőjéig. Hjulmand modern, progresszív futballt képvisel, és célja, hogy Dániát újabb sikerekhez segítse a tornán.

Ralf Rangnick (Ausztria)

Ralf Rangnick, a "gegenpressing" stílus atyja, 2022 óta vezeti az osztrák válogatottat. Rangnick korábban sikeresen irányította a német klubokat, mint a Schalke és az RB Leipzig, és tapasztalata nagyban hozzájárulhat Ausztria eredményességéhez.

Sylvinho (Albánia)

Az egykori brazil válogatott játékos, Sylvinho 2023 óta irányítja az albán válogatottat. Az ő vezetésével Albánia csoportelsőként kvalifikálta magát az Európa-bajnokságra, és célja, hogy történelmet írjon a csapattal a tornán.

Zlatko Dalić (Horvátország)

Zlatko Dalić 2017 óta vezeti a horvát válogatottat, és az ő irányításával jutottak a 2018-as világbajnokság döntőjébe és a 2022-es világbajnokság elődöntőjébe. Dalić taktikai zsenialitása és vezetői képességei révén Horvátország mindig komoly esélyesként lép pályára.

Luciano Spalletti (Olaszország)

Luciano Spalletti neve szintén ismerős lehet a futballkedvelők számára, hiszen korábban irányította a Roma, az Inter és a Napoli csapatát is. Spalletti 2023-ban vette át az olasz válogatott irányítását, és célja, hogy visszahozza Olaszországot a nemzetközi futball élvonalába.

Elődöntőbe jutott edzők, akiket érdemes figyelni a későbbiekben is

Az UEFA Euro 2024 elődöntősei közül négy edző is kiemelkedik, akik figyelemre méltó teljesítményt nyújtottak a tornán:

  • Gareth Southgate (Anglia): Anglia válogatottja az egyik legesélyesebb csapatként érkezett a tornára, és Southgate vezetésével egészen az elődöntőig jutottak. Az angol csapat az egyik legjobb támadósorral rendelkezik, és a fiatal tehetségek, mint Jude Bellingham és Bukayo Saka, kiemelkedő teljesítményt nyújtottak.

  • Didier Deschamps (Franciaország): Deschamps ismét bizonyította taktikai zsenialitását, hiszen Franciaország az elődöntőig menetelt. A francia válogatott, élén Kylian Mbappéval, rendkívül erős formában van, és a védekezésük is kiemelkedő​.

  • Ronald Koeman (Hollandia): Koeman visszatért a holland válogatott élére, és sikeresen vezette csapatát az elődöntőig. Hollandia erős támadójátékával és stabil védekezésével újra az európai futball élvonalába tartozik.

  • Luis de la Fuente (Spanyolország): De la Fuente irányítása alatt Spanyolország megújult erővel tért vissza, és egészen az elődöntőig jutott. A spanyol válogatott dinamikus és technikás játékstílusa újra meghatározóvá vált a kontinensen​.

Az elődöntők tehát rendkívül izgalmasak lesznek, hiszen mind a négy csapat erős esélyes a végső győzelemre. Az edzők taktikája és vezetői képességei kulcsfontosságúak lesznek a tornán hátralévő mérkőzéseken. Az UEFA Euro 2024 számos izgalmas mérkőzést és taktikai csatát ígér, ahol ezek az edzők kulcsszerepet játszanak majd csapataik sikereiben. A szurkolók számára érdemes figyelni ezekre a szakemberekre, hiszen az ő döntéseik és stratégiáik nagyban befolyásolják majd a torna végkimenetelét.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek