Starity

Szakmaváltás felnőtt fejjel - vannak nehézségek?

2024. július 23. 03:03   |   

A szakmaváltás felnőtt fejjel egyre gyakoribb jelenség a gyorsan változó munkaerőpiacon. A digitalizáció új lehetőségeket nyit meg a karrierváltók előtt. A tananyagok online is megtanulhatóak, de egy szakma lényegét, fortélyai, gyakorlati technikái, az eszközök használata csak gyakorlati feladatokon keresztül sajátítható el, az elméleten keresztül sajnos nem.

hirdetés
Szakmaváltás felnőtt fejjel - vannak nehézségek?

Sokan választják például az online webdesigner, valamint a UX designer szakmákat, amelyek meghatározó szerepet töltenek be a digitális világunkban. Mindkét szakma igényel technikai tudást és kreativitást, de kiváló lehetőséget nyújtanak a szabadúszóként való munkavégzésre. Online webdesigner, UX designer képzés kezdő szintről elérhető a kreativwebdesigntanfolyam.hu oldalon.

Miért érdemes szabadúszóként dolgozni? 

A karrierváltóknak a tanulásra sok esetben a munka, a család és egyéb kötelezettségek mellett kell időt szánniuk. Ebben nagy segítséget nyújt az online tananyagok elérhetősége, hiszen lehetővé teszi a rugalmas időbeosztást. 

Számos előnyt kínál a szabadúszó munkavégzés a karrierváltók számára. Elsősorban rugalmasságot biztosít, hiszen a szabadúszók maguk oszthatják be az idejüket, és választhatják meg azt, hogy milyen projektekkel szeretnének foglalkozni. Továbbá közvetlen kapcsolatot építhetnek ki az ügyfeleikkel, amelynek köszönhetően a szakmai fejlődésük, valamint a vállalkozói készségeik is erősödnek. 

A szabadúszók kialakíthatnak saját munkamódszereket, megválogathatják az ügyfeleiket, és a saját időbeosztásuk szerint dolgozhatnak. Dolgozhatnak otthonról, így megspórolhatják a bejárásra szánt időt és pénzt. Sőt, nemcsak otthonról lehet dolgozni, hanem akár más országokból is. 

A hiedelmek

A szabadúszó karrierrel kapcsolatban számos hiedelem létezik, amelyeket érdemes eloszlatni. Sokan gondolják, hogy telített a piac. Ez nincs így, hiszen napjainkban egyre több online rendszert használnak a cégek, és emiatt egyre több az online feladat, és így még több szabadúszóra van szükség.

Következzen még egy tévhit, mégpedig az, hogy a szabadúszóknak nincs idejük semmire. Minden esetben lehet optimalizálási lehetőségeket találni. Továbbá lehet élni a kiszervezés nyújtotta lehetőséggel. Így biztosan nem igaz az, hogy a szabadúszóknak nincs idejük semmire. 

A folyamat

A szabadúszó karrier felépítésének több szakasza van. Az első az alapok megszerzése, amely magába foglalja a szükséges ismeretek és készségek elsajátítását. Ezután következik a portfólió építése, és az ügyfélkapcsolatok kiépítése, a projektek megszerzése. Végül pedig a fejlődésen van a hangsúly további képzések segítségével. 

Összefoglalva elmondható, hogy a karrierváltás felnőtt fejjel nem egyszerű, de megfelelő motivációval sikeresen megvalósítható. Számos lehetőség áll rendelkezésre, különösen az online tanulásnak köszönhetően. Kihívásokkal teli az út, de a szabadúszó életmód rugalmassága és változatossága mindenért kárpótolja azokat, akik készen állnak új utakra lépni.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek