Starity

Ágyválasztó – ki mit tud?

2024. július 23. 03:03   |   

Nem mindegy, milyen ágyban alszunk? Nagyon nem mindegy! Ahhoz, hogy a legtöbbet hozzuk ki az éjszakákból, tudnunk kell, hogy ha választás előtt állunk, melyik típustól mit várhatunk. Érvek és előnyök, ágyválasztó tippjeink következnek.

hirdetés
Ágyválasztó – ki mit tud?

Gyerekkorában talán mindenki emeletes ágyra vágyott, aztán kapott egy rekamiét. Ma már elképesztő a kínálat, a kárpitozott és az ágyneműtartós ágyak mellett vannak boxspring és futon ágyak is. Végigböngésztük a MÖBELIX minőségi ágyait, hogy felfedhessük a különbségeket.

Sokoldalú emeletes ágyak

Hát persze, hogy a nagy klasszikussal kezdjük! Az emeletes ágy szuper megoldás, ha helyet szeretnénk spórolni, vagy ha több lurkó osztozik a szobán. Praktikus, mert egy testes tárolórekeszt is elrejthetünk alatta, benne a kacatokkal vagy akár a téli ruhákkal.

Vannak modellek, amelyek beépített íróasztallal és polcokkal, fiókokkal rendelkeznek, szóval minden adott egy helyen, amire csak a gyerekeknek szükségük lehet. Az a legklasszabb, ha két külön ággyá alakíthatók.

Kárpitozott és franciaágyak

A kárpitozott ágyak nemcsak jól néznek ki, de úgy ölelnek körbe, mintha vattacukorba huppannánk. A vastag, párnázott fejtámláért hálásak leszünk, ha szeretünk az ágyban olvasni vagy filmet nézni.

A franciaágyak azoknak valók, akik szeretnek kényelmesen elnyújtózni, vagy nem bánják, ha néha a gyerkőcök is beugranak egy-egy éjszakára. Tágasak, kényelmesek és választhatunk ágyneműtartós fajtát is.

Boxspring és futon

A boxspring ágyak a kényelem királyai, mintha ötcsillagos hotelben töltenénk minden éjszakát. A rugós alapnak köszönhetően a matrac tovább bírja a strapát, a magas kialakítás pedig elegáns megjelenést kölcsönöz a hálószobának.

A futon a létező legpraktikusabb ágy. Japán hagyomány a konstrukció, az összehajtható típusok nappal menő kanapéként szolgálnak, éjszaka pedig kényelmes fekhelyként. A kisebb lakások kedvelt darabja, de ott is jól jöhet, ahol gyakran ragad éjszakára egy-egy vendég. Talán kicsit keményebb a matrac, mint amit sokan megszoktak, de cserébe jó megtámasztást nyújt.

Keretek és tágas tárolók 

A sima ágykeretek egyszerű és letisztult formáikkal bármilyen stílusú otthonba illenek. Időtálló darabok, könnyen kezelhetők és mozgathatók. Nem lőhetünk mellé, ha előnyben részesítjük a mobilitást. Utólag derül csak ki, hogy mégsem ártana egy kis plusz tárolóhely? Mérjük le, mennyi hely van az ágy alatt, és szerezzünk be egy gurulós elemet. 

Mielőtt döntünk, gondoljuk át még egyszer, mennyi helyünk van, alacsonyan vagy magasabban szeretünk-e aludni, kemény vagy puha matracra vágyunk. Mivel ennyi választási lehetőség áll előttünk, biztosan rátalálunk az igazira, amiben minden reggel pihenten ébredünk. Különösen, ha a házhoz szállítás mellé garanciát is kapunk a szép álmokra.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek