Starity

Jurgen Klopp – az amerikai csapat álma a hazai vb előtt

2024. augusztus 03. 19:07   |   

Az amerikai csapat Jurgen Klopp, mint potenciális edző iránti érdeklődésének elemzése a 2026-os világbajnokság előtt.

hirdetés

Gregg Berhalter menesztését követően a Team USA aktívan keresi az új vezetőedzőt. Váratlanul a Liverpooltól nemrég távozó Jürgen Klopp lett a fő célpont.

Klopp iránti érdeklődés

A The Independent értesülései szerint az amerikai csapat vezetése megkereste Kloppot, hogy a 2026-os hazai világbajnokságon a csapat élén láthassák. A német szakember az mostbet platform szerint kiemelt célpontnak számít.

Tim Howard támogatása

A korábbi amerikai kapus, Tim Howard nyilvánosan támogatja Klopp kinevezését. A Daily Mail egyik rovatában ezt mondta:

"Ha én lennék a nemzeti csapat vezetője, már úton lennék a repülőtérre, hogy személyesen elrepüljek hozzá Spanyolországba, és meggyőzzem őt, hogy vállalja el a csapat vezetését."

Howard úgy véli, Klopp ideális lenne a fiatal amerikai tehetségekkel való munkára, és képes megvalósítani az amerikai futballisták "arany generációjában" rejlő lehetőségeket.

Klopp válasza

Az amerikai érdeklődés ellenére Jürgen Klopp udvariasan visszautasította az ajánlatot. A The Athletic értesülései szerint a német tréner közölte, hogy szeretne egy kis szünetet tartani pályafutásában.

Korábban Liverpoolból való távozását magyarázva Klopp így nyilatkozott:

Kifogytam az energiámból. Tudom, hogy nem tudom újra és újra elvégezni ezt a munkát.

A keresés folytatódik

Az amerikai labdarúgó-szövetség a szeptemberi, Kanadával és Új-Zélanddal vívott mérkőzések előtt új edzőt kíván kinevezni. A keresést azonban nehezíti, hogy sok jelölt nem akar felelősséget vállalni az eredményekért, amikor már nincs sok idő hátra a világbajnokságig.

Bár Klopp kinevezése továbbra sem valószínű, az iránta való érdeklődés az Egyesült Államok ambícióit mutatja a hazai világbajnokság előtt. A csapatnak olyan edzőt kell találnia, aki képes kibontakoztatni a tehetséges játékosgenerációban rejlő lehetőségeket, és jól teljesít a bolygó főversenyén.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

foci sport Klopp
hirdetés

Ajánlott cikkek