Starity

25 sztár, aki gyilkosság áldozata lett

2024. augusztus 16. 21:09   |   Szerző: LexiCobain

Híresnek lenni sokszor nemcsak azzal jár, hogy az emberért tömegek millió rajonganak. Kedvenceink sokszor óriási veszélyeknek vannak kitéve. Cikkünkben a teljesség igénye nélkül összegyűjtöttünk 25 olyan hírességet, akiknek életét egy másik ember vette el.

hirdetés

Sharon Tate

A gyönyörű színésznő mindössze 26 éves, valamint 8 és fél hónapos terhes volt, amikor Charles Mansonnak a Manson Család névre keresztelt szektája brutálisan kivégezte. A szőke szépség egy baráti társasággal töltött este után hajtotta álomra a fejét, amikor gyilkosai behatoltak az otthonába és miután megölték a barátait, 16 késszúrással vele is végeztek. A tragédia következtében nemcsak ő, de párjával, Roman Polanskival közös magzata – akit akkor még a szíve alatt viselt – is elhalálozott.

Phil Hartman

A Saturday Night Live komikusát felesége, Brynn tette el láb alól 1998-ban. Miután a pár összekapott, a nő kieszelte ördögi tervét és mután Phil elaludt agyonlőtte a férjét, majd öngyilkosságot követett el. Sokan úgy vélték, drogok is szerepet játszottak a brutális gyilkosság-öngyilkosságban.

Christina Grimmie

A The Voice egykori versenyzőjének életét egy rajongója, Kevin James Loibl oltotta ki 2016-ban. Az akkoriban alig 22 éves lány éppen autogrammokat osztogatott a floridai Orlandóban található The Plaza Live színházban, amikor támadója pisztolyt rántott és leadott három lövést, melyből egy fejen, kettő pedig mellkason találta az énekesnőt.

John Lennon

A The Beatles énekesének halála a történelem egyik leghíresebb története, ugyanis a zenekar éppen karrierjének csúcsán volt, amikor Mark David Chapman négy lövéssel végzett New York-i otthona előtt a zenésszel, mely tett elkövetésére saját bevallása szerint J. D. Salinger regénye, a The Catcher in the Rye inspirálta. Chapmant életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

Natalie Wood

Noha a színésznő halálát balesetként könyvelték el, nem kizárt, hogy gyilkosság áldozata lett. Holttestét 1981 novemberében, a Csendes-óceánban találták meg, miután férje, Robert Wagner jachtján Catalina szigetére kirándult. Állítólag véletlen fulladás volt a végzete, ám gyanússá teszi halálát az a tény, hogy testén zúzódások nyomait, arcán pedig egy vágást fedeztek fel.

Jam Master Jay

A legendás Run D.M.C. tagját 2002 őszén New York városának a Queens kerületében található Jamaica negyedben lőtték agyon, egy zenei stúdióban. Noha gyilkosának kilétére sosem derült fény, a Hip-Hop zsaruként ismert Derrick Parker nyomozó tudni véli, ki követte el a gyilkosságot és úgy nyilatkozott, hogy ha rajta múlik, hamarosan felgöngyölítésre kerül az ügy.

Marvin Gaye

Az énekest tulajdon édesapja ölte meg, amikor egy családon belüli veszekedés során Marvin az édesanyját próbálta védeni. Az idősebb Marvin kétszer lőtt a fiára, aki a kórházba szállítása során belehalt a sérüléseibe – az öreget mindössze hat év felfüggesztett börtönbüntetésre és további öt év próbaidőre ítélték.

John F. Kennedy

Az Amerikai Egyesült Államok 35. elnökét 1963-ban lőtte le az egykori tengerészgyalogos, Lee Harvey Oswald, amikor Kennedy az elnöki limuzin kabrióban utazott a Texas állambeli Dallasban található Dealy Plazán keresztül. A merénylet után rögtön kórházba szállították a politikust, ám 30 perccel a lövöldözés után belehalt az élettel összeegyeztethetetlennek bizonyuló sérüléseibe.

Dimebag Darrell

A Pantera zenekar gitárosaként híressé vált zenészt 2004-ben, az Ohio állambeli Columbusban található egyik nightclubban, a Damageplan zenekarral való fellépése közben lőtték le. Az elkövető egy őrült rajongó, Nathan Gale volt, aki Dimebaget hibáztatta a Pantera felbomlásáért. További hárman meghaltak azon a december estén, mielőtt a rendőrség agyonlőtte volna az elborult agyú fanatikust. 

Tupac Shakur

A California Love rapperét 1996-ban lőtték le, amikor éppen távozóban volt egy Las Vegas-i boxmeccsről egy barátja autójában. Hat nappal a végzetes lövések leadása után, a helyi kórházban veszítette életét – 25 éves volt. Gyilkosának kiléte jelenleg is ismeretlen, ám sokan úgy tartják, halála a Biggie Smalls rapperrel folytatott, keleti / nyugati parti viszályának az eredménye volt.

Sam Cooke

A zenészt Bertha Franklin szállodaigazgató intézte el 1964 decemberében, amikor golyót röpített Cooke-ba. A rendőrség jogosnak ítélte a nő tettét, aki arra hivatkozott, hogy azért lőtt rá az énekesre, mert az erőszakot kísérelt meg elkövetni egy őt kísérő fiatal nőn. Egyesek azonban úgy vélik, Sam meggyilkolása előre eltervezett volt.

Nicole Brown Simpson

A színésznőt és egy barátját, Ron Goldmant Nicole brentwoodi (Kalifornia) otthonának kertjében késelték halálra. A gyilkossági ügyben férje, O. J. Simpson volt az elsőszámú gyanúsított, a perre pedig a sajtó csak az évszázad tárgyalásaként hivatkozott akkoriban. Noha több terhelő bizonyíték is volt a sportoló ellen, végül felmentették minden vádpont alól.

Adrienne Shelley

A rendezőnő holttestére 2006 novemberében, az általa irodának használt stúdiólakásban találtak rá – látszólag öngyilkosságot követett el: felakasztotta magát. A helyszínelés során azonban a rendőrök találtak egy ismeretlen lábnyomot a holttest mellett, a nyomozás szálai pedig egészen Diego Pillcóig vezettek, aki építőmunkásként tevékenykedett akkoriban. Miután lebukott, beismerte a gyilkosságot és nem tagadta, hogy célja volt öngyilkosságnak álcázni a tragédiát.

Andrés Escobar

A labdarúgó meggyilkolására 1994-ben, a kolumbiai Medellinben került sor, közvetlenül a labdarúgó-világbajnokságot követően. Balszerencséjére öngólt lőtt a csapatának, ami miatt kiestek a bajnokságból és gyilkosai feltehetőleg emiatt a baklövés miatt, megtorlásként hat lövéssel végeztek vele.

XXXTentacion

Az eredetileg Jahseh Onfroym néven anyakönyvezett rapper 2018-ban, egy látszólagos rablás során eldördülő sortűzben vesztette életét, 20 éves korában. Két férfi nyitott rá tüzet, miután kilépett egy floridai motorsport üzletből. Halála idején egyébként a rapperrel szemben nem kevesebb, mint 15 bűncselekménnyel kapcsolatban folyt nyomozás: többek között családon belüli erőszakkal is vádolták, melyben várandós barátnője volt az elszenvedő.

Lady Diana

A walesi hercegné 1997 nyarán, a lesifotósok elől való menekülés során, autóbaleset következtében szenvedett halálos balesetet Párizsban. Az azóta eltelt években rengeteg összeesküvés-elmélet kapott szárnyra a tragédia kapcsán: egyesek tudni vélik, hogy a brit királyi család akarta eltenni láb alól a hercegnét; ezzel szemben nagyobb a valószínűsége annak, hogy a paparazzók a felelősek azért, hogy az autó vezetője elveszítette az irányítást a jármű felett.

Carl Switzer

A karrierjét gyerekként megkezdő színészt 1959 januárjában lőtte hasba Moses Samuel Stiltz, miután összevesztek 50 dolláron (jelenlegi árfolyamon ~ 17.500 Forint). Támadója szerint Carl késeket dobált felé, ő pedig önvédelemből lőtt.

Fotó: Getty Images I David McNew

JonBenét Ramsey

Noha halála idején nem volt különösebben ismert, a szépségkirálynő Ramsey nevét mindenki az emlékezetébe véste egy életre, miután 1996 karácsonyán meggyilkolták a Colorado állambeli boulderi otthonában. Holttestére édesanyja, Patty talált rá a házuk pincéjében, nem sokkal azután, hogy rábukkant egy váltságdíjat kérő levélre, melyben a lány állítólagos elrablója 118.000 dollárt (jelenlegi árfolyamon ~ 41 millió Forint) követelt a gyermekért cserébe. Később kiderült, hogy a hatéves kislány egy, a fejére mért ütés következtében koponyatörést szenvedett, ezt követően pedig megfojtották. Az ügy jelenleg is megoldatlan, sokan azonban úgy vélik, a bűntényt JonBenét tulajdon családja követte el.

Fotó: CNN (via YouTube)

Rebecca Schaeffer

A modellből színésznővé avanzsált barna hajú szépség élete tragikus hirtelenséggel, 21 éves korában ért véget, amikor hazaérve, háza ajtajában agyonlőtték. Gyilkosa Robert John Bardo nevű rajongója volt, aki féltékenységi rohamot kapott, miután meglátta Rebeccát a tévében, amint egy ágyban van egy másik férfival. Bardo a megszállottja volt Schaeffernek, évek óta üldözte őt.

Fotó: ABC News (via YouTube)

Elizabeth Short (Fekete Dália)

A feltörekvő színésznő halála után vált igazán ismertté, miután rábukkantak holttestére 1947 januárjában. Az ellene elkövetett gyilkosság magas publicitást kapott annak brutalitása okán, ugyanis testét két darabban találták meg és teljesen kivéreztették. Ügye a mai napig megoldatlan.

Dominique Dunn

Volt barátja, John Thomas Sweeney 1982 októberének végén, az otthonához tartozó felhajtóján fojtogatta a színésznőt, akit ugyan kórházba szállítottak, ám néhány napon belül életét vesztette. Gyilkosa beismerő vallomást tett, a rendőrség letartóztatta, de csupán hat év börtönbüntetésre ítélték emberölés bűntettének elkövetése miatt.

Fotó: ABC

Dorothy Stratten

A 20 éves Playboy-modellt a tőle akkoriban már elidegenedett férje (aki a menedzsere is volt egyben), Paul Snider lőtte le 1980-ban nyugat-hollywoodi otthonukban, majd magával is végzett. Amikor Dorothy testére rátaláltak, a nyomozók megállapították, hogy a nőt megerőszakolták, majd megverték és arcon lőtték.

Biggie

Akárcsak riválisa, Tupac, úgy Biggie Smalls (ismertebb nevén The Notorious B.I.G.) is egy autós lövöldözés következtében hunyt el, alig néhány hónappal kollégája után. A zenész éppen elhagyta a Soul Train Music Awards díjátadó rendezvényt, és a piros lámpánál állva tüzet nyitottak rá. Négy találat érte Biggie-t, aki nem sokkal azután vesztette életét, hogy a Los Angeles-i Cedars-Sinai kórházba szállították – csak 24 éves volt.

Selena Quintanilla-Pérez

A nagy karrier előtt álló mexikói származású énekesnőt rajongói klubjának alapítója, Yolanda Saldivar ölte meg 1995 tavaszán. Amikor Yolandát sikkasztással vádolták, fegyvert várásolt, majd a Days Inn hotelbe csalogatta Selenát és hátbalőtte. A 23 éves lány belehalt a sérüléseibe.

Gianni Versace

Az olasz divattervezőt egy sorozatgyilkos, Andrew Cunnanan ölte meg 1997 júliusában, amikor a divatdiktátor reggeli sétája miatt elhagyta miami otthonát. Az nem derült ki, mi volt a gyilkos indítéka, de további négy embert megölt, majd öngyilkosságot követett el.

via PopCrush

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek