Starity

88 évesen elhunyt Alain Delon

2024. augusztus 18. 19:07   |   Szerző: LexiCobain

A neves francia színész a mai napon, Douchy-ban található otthonában hunyt el – a hírről gyermekei, az AFP-hez eljuttatott közleményükben számoltak be.

hirdetés

Alain FabienAnouchkaAnthony és kutyája, Loubo mélyen megrendülve tudatják a hírt, hogy édesapjuk elhalálozott. Alain Delon békésen, douchy-i otthonában, három gyermekével és családtagjaival körülvéve távozott az élők sorából

– olvasható a közleményben.

A színész 1947-ben kezdte meg karrierjét, ám igazi népszerűségre az 1960-as, 1970-es években tett szert az olyan filmekben vállalt szerepeivel, mint A szamuráj, a Rocco és fivérei és A párduc. Legnagyobb sikerének a 2008-as Asterix az Olimpián számít, mely filmben nem kisebb személyt, mint az egykori római hadvezért, Julius Caesart keltette életre – a produkció több, mint 130 millió dollárt hozott a készítők konyhájára.

Az AFP szerint Alain egészségi állapota a 2019-ben elszenvedett agyvérzése után romlott meg. Abban az évben állt utoljára a nagy nyilvánosság elé a Cannes-i Filmfesztiválon, amikor átvette a filmművészethez való hozzájárulásért a tiszteletbeli Arany Pálma-díjat.

Miután halálhíre bejárta a sajtót, a francia elnök, Emmanuel Macron úgy emlegette a színészt az X-en, mint francia műemléket és magasztos szavakkal emlékezett meg tehetségéről, mellyel ámulatba ejtette a filmrajongókat. Az elmúlt években Alain gyermekei nyíltan torzsalkodtak egymással a filmsztár gondozásával kapcsolatban – azzal vádolták egymást, ki mennyire bánt rosszul az apjukkal. Delonnak egyébként volt egy negyedik gyermeke is, Ari Boulogne, aki a színész a Velvet Undergroundból ismert Nicóval való viszonyából született, ám az apaságot soha nem ismerte el nyilvánosan. Ari 2023-ban hunyt el.

via JustJared

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek